Silmäke

Silmäke

Arto Kuivanen

Romaanit & novellit

Kovakantinen

204 sivua

ISBN-13: 9789524982184

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.02.2009

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
25,14 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sitkeä päänsärky vaivaa 30-vuotiasta atk-suunnittelija Arvo Sakari Eskolaa. Hän on Lappiin suuntautuneen autolomansa loppupuolella matkalla kotiin. Ajokaistalla lojuva kuollut kollikissa käynnistää tapahtumasarjan, jossa mies sananmukaisesti tempaistaan mukaan syrjäisen maalaiskylän erikoiseen elämänmenoon. Vähitellen Arvolle selviävät kyläläisten keskinäiset suhteet ja salaisuudet. Oudot kasvot ikkunassa hätkähdyttävät. Kylähulluus on ajava voima. Mutta missä kulkeekaan sen tieteellinen raja? Arvon sattumalta löytämä pohjaton suonsilmä kasvaa tarinan edetessä yhä suuremmaksi arvoitukseksi.

Arto Kuivasen teksti on värikästä ja viihdyttävää. Suoraviivainen kerronta yhdistettynä hykerryttävään ja pienipiirteiseen huumoriin kuljettaa päähenkilöä tilanteesta toiseen mukaansa tempaavasti. Mystisen traaginen maalaiskomedia on ehdottomasti lukemisen arvoinen.
Arto Kuivanen

Arto Kuivanen

Website: www.artokuivanen.net

Mukaansatempaava maalaistrilleri

Kankaanpään Seutu

huhtikuuta 2009

Muutaman sivun jälkeen kummalliset maalaiset alkavat kuitenkin kiinnostaa ja juonikin vain tihenee loppua kohden. Kuollut kissakin saa synninpäästön, lopulta silläkin oli tarkoituksensa. (...) Konkreettisia juonenkäänteitä riittää yllin kyllin. Kirjan puolivälin jälkeen lukija alkaa jo jännittyneenä odottaa loppuratkaisua. (...) Kaikessa karmuudessaan humoristisia ovat naapurusten kostotoimet, viinankeltot ja vanhuksen karkailu kunnalliskodista.

Kovalevyn kulmalta koviin kansiin

Hämeenkyrön Sanomat

huhtikuuta 2009

Silmäke on hersyvä tarina kesäisistä tapahtumista jossain päin Suomea. Kirjan päähenkilö, 30-vuotias atk-suunnittelija tulee tempaistuksi pikkukylän elämänmenoon ja kummallisuuksiin. Ensimmäinen ajatus on päästä jatkamaan matkaa kotikaupunkiin mahdollisimman pian, mutta vauhdikkaat ja omaperäiset kyläläiset kylähulluineen saavat nuoren miehen pysähtymään. Eikä ulkopuolinen vieras voi olla työntämättä nenäänsä kylän salaisuuksiin.

Mystinen valkotukka vei mennessään

Ylä-Satakunta

kesäkuuta 2009

Silmäke etenee sopivalla vauhdilla. Kyläläiset esitellään vähitellen siten, että heidät myös oppii tuntemaan. Tarina kulkee sujuvasti ja loogisesti, vaikka juonen kulkua jouduttaa jopa valkohapsinen maahinen. Valkotukalla on kirjassa iso osuus ja lukijaa kohtaa melkoinen yllätys kun hahmo kohdataan silmästä silmään. (...) Tarinan edetessä mukaan kuitenkin tulee jännitystä ja suomalaista mystiikkaa. Ja sitä luulee niin tietävänsä miten kirjassa tulee tapahtumaan. Miten mieluisa ylllätys, kun omat arvailut menevätkin metsään!

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite