Sietämättömiä tilanteita

Sietämättömiä tilanteita

Alain Claude Sulzer

Romaanit & novellit

ePUB

1,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789527380031

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 10.05.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mihin kaikkeen on valmis ihminen, joka puolustaa reviiriään uhkatekijää vastaan? On vuosi 1968 ja maailma kiehuu, kun perinteikkään sveitsiläisen tavaratalon 60 ikävuotta lähestyvä somistaja Stettler tajuaa nuoremman kollegan ilmestyneen taloon. Käynnistyy arvojen ja asenteiden hillitön taistelu näyteikkunoissa ja niiden ulkopuolella vanhan ja uuden somistustaiteen ottaessa yhteen. Sietämättömät tilanteet johtavat kaaokseen ja umpikujaan, kun taisteluun sekoittuu Stettlerin syvä rakkaudentunne kuuluisaan naispianistiin.

Suomalaisten lukijoiden suosikki, Väärään aikaan - (2012) ja Täydellinen tarjoilija (2016) -teosten tekijä Alain Claude Sulzer on jälleen kerran luonut hätkähdyttävän psykologisen asetelman, jossa kasvava intohimo ja torjunta kohtaavat toisensa.
Alain Claude Sulzer

Alain Claude Sulzer

Alain Claude Sulzer (s. 1953) on Baselissa, Berliinissä ja Elsassissa työskentelevä sveitsiläinen kirjailija. Hänen teoksiaan on käännetty useille eri kielille. Ensimmäinen suomennettu romaani Väärään aikaan (Zur falschen Zeit, 2010, suomentanut Raija Nylander, LURRA Editions, 2012) on kuvaus pienessä yhteisössä asuvan poikkeavan yksilön elämästä toisen maailmansodan jälkeisessä Sveitsissä, jossa homoseksuaalisuus oli rangaistava teko vuoteen 1942 saakka. Irti liitoksistaan (Aus den Fugen, 2012, suomentanut Helen Moster, LURRA Editions, 2014) on kuvaus tilanteesta, jossa ihminen tekee täydellisen irtioton elämässään, ja mitä tapahtuu sen jälkeen. Teoksessa kuuluisa pianisti keskeyttää konserttinsa Berliinissä ja usean ihmisen elämä ratkeaa liitoksistaan. Täydellinen tarjoilija (Ein perfekter Kellner, suomentanut Olli Sarrivaara, LURRA Editions, 2016) kertoo miestarjoilijasta, joka työskentelee tasokkaassa vuoristohotellissa Sveitsissä toisen maailmansodan alla. Hän on järjestyksen mestari, kun taas hänen rakkautensa, mieskollegansa on opeteltava täydellisyyden kieli. Kesällä 1935 hotelliin majoittuu tunnettu saksalainen kirjailija Julius Klinger, jonka katse osuu kollegaan. Käynnistyy tragedia, joka kulminoituu vuosikymmeniä myöhemmin. Teos pohtii laillisen ja laittoman rajatilaa, jossa ihmiset joutuvat elämään koko elämänsä ja maailmaa ravisuttavan historian vaiheen ajan. Teos sai Prix Médicis étranger -palkinnon Ranskassa 2008 ja Hermann Hesse-palkinnon Saksassa 2009. Sietämättömiä tilanteita on kuvaus siitä, mihin kaikkeen on valmis ihminen, joka puolustaa reviiriään äkillistä uhkatekijää vastaan. On vuosi 1968 ja arvokkaan sveitsiläisen tavaratalon ikääntynyt somistaja Stettler kokee nuoremman kollegan ilmestymisen uhkana. Käynnistyy arvojen ja asenteiden mittelö näyteikkunoissa ja niiden ulkopuolella vanhan ja uuden somistustaiteen ottaessa yhteen. Tilanteet johtavat Stettlerin sisäiseen kaaokseen, kun taisteluun sekoittuu hänen kasvava rakkaudentunteensa kuuluisaa naispianistia kohtaan. Jälleen kerran Alain Claude Sulzer on luonut psykologisen asetelman, jossa kasvava intohimo ja pakonomainen torjunta kohtaavat toisensa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite