Sensuurin Suomi

Sensuurin Suomi

Filosofisesti korrekteja kolumneja arkipäivän ajatusrikoksista

Jukka Hankamäki

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

668 sivua

ISBN-13: 9789524981682

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 04.03.2009

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
53,29 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Miksi sananvapaudesta on tullut suomalaisen yhteiskunnan kipukohta? Miksi poliittinen korrektius muodostaa uhkan filosofiselle järjen käytölle, tieteille ja taiteille ja sitä kautta koko yhteiskunnalle?

Filosofian tohtori Jukka Hankamäki analysoi arkielämän tabuja – kuten maahanmuuttoa ja feminismiä – sekä arvioi seksuaalisuutta koskevia ajojahteja, kouluampumisten savurenkaita, kirjakäräjiä ja kunnianloukkausten kansanhuveja.

Alun perin verkkokolumneina ilmestyneissä kirjoituksissa pureudutaan viranomaisvallan ja internetissä leviävän vapaan sanankäytön ristiriitoihin. Mediafilosofisen arvostelun hampaissa ovat niin tiedotusvälineiden omaksuma sensuuri kuin itsesensuurikin.

Kirjoittaja puolustaa yksilönvapautta, sananvapautta ja kansakuntien itsemääräämisoikeutta. Asioita tarkastellaan filosofisen etiikan näkökulmasta – tuloksena uudenlainen kuva poliittisesti toimivasta ihmisestä.
Jukka Hankamäki

Jukka Hankamäki

FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite