Savander
Suosittu

Savander

Juha Savinainen

Romaanit & novellit

Kovakantinen

228 sivua

ISBN-13: 9789522865885

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.01.2013

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
26,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mitä on miehen tehtävä? Hänen on kirjoitettava kirja, istutettava puu ja kiivettävä vuorelle. Savander ei ole tehnyt niin mutta hän yrittää kovasti. Hän tietää elämän tarkoituksen ja hän tietää myös, ettei se ole helppoa.
Olen nähnyt tämän ja kirjoittanut vuosien aikana muistiin siitä pienen osan, 52 pientä tarinaa. Olen myös miettinyt, että voisiko mainitut tehtävät korvata jollain muulla. Voisiko esim. puutarhanhoito, purjehtiminen ja golf olla vaihtoehtoja? En ole itse tehnyt näistäkään muuta kuin tuota joutavan ajan erinomaista tuhlausta golfin parissa.
Oliko se Seneca, joka sanoi; meillä ei ole mitään muuta kuin aika, jota on ihmiselle annettu riittävästi? Toisaalta, olen nyt kuitenkin kirjoittanut kirjan.
Savanderista ei ole sankariksi vaikka esikuvansa hänelläkin on. Kuten erämaiden Chingachgook viimeisenä mohikaanina tai Alaskan Malamute Kid tai Manila John, joka tekee kuolemaa Iwo Jiman mustalla hiekalla luotien repiessä oikean kätensä. Mutta vielä kerran on yritettävä, vielä on miehen noustava taisteluun. Savander kamppailee arkipäivässä, kassajonossa tai tietokoneensa kanssa tai tv- ohjelmien viidakossa.
Tämähän on kuitenkin kaikkein helpoin kolmannes, kerron vain Savanderin elämästä sellaisena, kuin hänelle on käynyt. Hän on itse hyväksynyt käsikirjoituksen ja on sitä mieltä, että annettu elämä on vietävä loppuun parhaalla mahdollisella tavalla. Ei mitenkään suoraviivaisesti, se on mutkia täynnä mutta pienet ilonhetket antavat voimia kestää suuremmat onnettomuudet.
Juha Savinainen

Juha Savinainen

Olen 61- vuotias joensuulainen. Pidän historiankirjoista, seikkailukirjoista, urheilukirjoista, elämänkerroista, luontokirjoista, kaikenlaisista kirjoista. Tämä on ensimmäinen romaanini.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite