Satamakaupunki Kotka

Satamakaupunki Kotka

Erään lemppaajan tarina

Antero Ranka

Romaanit & novellit

ePUB

346,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528033950

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.05.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Poikkeuksellisen älykäs, viihdyttävä ja raflaava autofiktio Maisterin siirtymisestä työelämään rankkaan satamatyöhön Kotkaan vuoden 2008 finanssikriisin kynnyksellä. Satamassa avautuu akateemiseen maailmaan verrattuna aivan uusi maailma, jota kutsuttiin ennen savolaisten Amerikaksi mutta jota nykyiset vuokratyölemppaajat kutsuvat ihmiskaatopaikaksi. "Lemppaaminen on koiran hommaa!" on usein toistuva lause. Työ on niin rankkaa, että aamulla sormet ovat kohmettuneet koukkuun ja ne pitää hieroa takaisin liikkuviksi. Iho menee mustaksi pölystä, joka ei irtoa suihkussa edes saippualla. Liiasta itsetietoisuudesta kärsivä Maisteri huomaa fyysisen työn olevan kuitenkin erittäin meditatiivista, kun keho alkaa siihen tottua. Seuraa monenlaisia kommelluksia. Pikku hiljaa Maisterille alkaa valjeta, kuinka satamassa selviää hengissä. Myös sataman nokkimisjärjestys alkaa hahmottua ryyppykerhoineen. Kotkassa puhuttu murre alkaa tarttua. Maisteri koettaa aloittaa perheellisen elämän, vaikka tietoa ei ole edes seuraavan päivän työstä. Työtä tarjotaan nimittäin aina vain päiväksi kerrallaan, nollasopimuksella. Lisäksi maailmantalous on törmäämässä täydellä vauhdilla seinään. Koeta sitten siinä... Onneksi on Kirsi.
Antero Ranka

Antero Ranka

Kirjoittaja on syntynyt Rovaniemellä 1980, opiskellut muun muassa kirjallisuutta ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa (YTM) ja työskentelee ammatikseen kynän varressa Kymenlaaksossa. Hän on julkaissut aiemmin näytelmän Köyhän laulu (2006), joka valittiin Mikkelin näyttämöpäivillekin, ja novellikokoelman Inferno: Allegro (2010, BoD).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite