Sanan taika

Sanan taika

Esseitä ja artikkeleita

Leena Laulajainen

Lastenkirjat

Kovakantinen

144 sivua

ISBN-13: 9789524987653

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 27.08.2009

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
27,15 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sanan taika sisältää Leena Laulajaisen esseitä ja artikkeleita vuosilta 1985 – 2009. Peilikuvia sisältää kirjallisissa aikakauslehdissä ilmestyneitä julkaisuja, jotka kuvaavat kirjailijan omaa lasten- ja nuortenkirjatuotantoa. Sadun kimallus ja sanan taika käsittelee lastenkirjallisuuden, erityisesti satujen, merkitystä lapsen lukutaidon, tunne-elämän ja kokonaispersoonallisuuden kehityksessä. Arjen mystiikkaa on koottu esseistä, jotka pohtivat kirjallisuuteen liittyviä aiheita: luovuutta, kauno- ja tietokirjallisuuden yhtäläisyyksiä ja eroja, lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa kulttuurin kentässä, kirjailijan ja kriitikon suhdetta, suomalaista lumirunoutta ja itäisten suomalais-ugrilaisten kansojen omakielistä kirjallisuutta.
Leena Laulajainen

Leena Laulajainen

Leena Laulajainen (s. 1939) on tunnettu lasten- ja nuortenkirjailija. Hän on myös julkaissut esseistisiä kulttuurihistoriallista tietokirjoja, muun muassa Alice Kairan maailma (1987) ja Marilaiset, laulun ja uhritulien kansa (1995), toimittanut kirjallisuusantologioita, muun muassa Sota-ajan lapset (2006), kääntänyt lastenkirjallisuutta ruotsista sekä lyriikkaa englannista ja marin kielestä.

Sanan taika. Esseitä ja artikkeleita

Virikkeitä 4/2009

joulukuuta 2009

"Sanan taika" sisältää valikoiman Laulajaisen esseitä, esitelmiä ja artikkeleita vuosilta 1985-2009. Teos muodostaakin mielenkiintoisen kokonaisuuden, peilin, jonka kautta pääsee tarkastelemaan kirjalijan priorisoimia asioita ja niiden kuvastumista hänen runoudessaan ja taidesaduissaan. (...) Laulajainen sanoo viestissään lukijalle huomanneensa käyttävänsä etäännyttämistekniikkaa eli tarkastelevansa nykyajan ilmiöitä siten, että siirtää niitä ajallisesti ja paikallisesti. Toinen hieno kiteytys on Helsingin kaupunginkirjaston kyselyn (2001) vastaus: "Minulle merkityksellisimmät asiat sisältyvät tasakylkiseen kolmioon, jonka kulmina ovat lapset, luonto ja alkuperäisyys. Niiden sisällä on koko elämä."

Hieno kokoomateos: esseitä ja artikkeleita

Virikkeitä 1/2010

huhtikuuta 2010

Leena Laulajaisen "Sanan taika"-teos vihjaa jo alaotsikossaan "Esseitä ja artikkeleita" siihen, että kyse on kirjailijan aiemmin julkaisemistaan teksteistä ja koostamasta artikkelivalikoimasta. (...) Sanan taika on ihastuttava teos. Se on moniaineksinen ja sävyltään vaihteleva. Väliin kirjoittajan ote on kriittinen, ironinenkin, kuten vaikkapa esseessä "Valta ja väistyminen", jossa Laulajainen tuulettaa ajatuksiaan kritiikistä ja luetteloi kymmenen eri sortin kriitikkotyyppiä kaikkivaltiaista ilmiöiden etsijöistä, yleisön kosiskelijoihin ja huitaisijoihin. Jo vain kritiikin kohteellakin on välillä oltava puheenvuoro!

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite