Samhällsekonomisk analys
Suosittu

Samhällsekonomisk analys

En introduktion

Tom Berglund, Edvard Johansson

Talous & johtaminen

ePUB

12,8 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789515681584

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.07.2017

Kieli: ruotsi

Arvostelu::
0%
27,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Den här boken är avsedd som inledning till ekonomiska studier på högskolenivå. Oberoende av vilket företags- eller samhällsekonomiskt område man vill specialisera sig på så är den mängd samhällsekonomisk kunskap som den här boken innehåller nödvändig för att kunna placera in ens specialkunnande i ett större sammanhang. Ju snabbare världen förändras desto viktigare är det att förstå de underliggande ekonomiska sammanhangen för att kunna förutse hur ens egen verksamhetsmiljö kommer att förändras. Syftet med Samhällsekonomisk analys är att ge grunderna till den förståelsen.
Tom Berglund

Tom Berglund

Tom Berglund är professor i tillämpad mikroekonomi och företagets teori vid Svenska handelshögskolan i Helsingfors och direktör för Hanken Center for Corporate Governance. Han är långvarig medlem i European Shadow Financial Regulatory Committee och har tidigare varit aktiv inom ett antal internationella vetenskapliga organisationer inom finansiell ekonomi, bl.a. ordförande för ansedda European Finance Association. Han är medförfattare till rapporten: "Den nordiska bolagsstyrningsmodellen", som publicerades i slutet av 2014 och har genom åren publicerat ett stort antal vetenskapliga artiklar gällande aktiemarknaden, bolagsstyrning och ekonomisk reglering i internationella tidskrifter. Han har också varit kolumnist vid Hufvudstadsbladet i Helsingfors och medlem i Finlands finansministeriums ekonomiskt vetenskapliga råd.

Edvard Johansson

Edvard Johansson

Edvard Johansson är docent i nationalekonomi vid Svenska handelshögskolan i Helsingfors. Han har varit rektor för Högskolan på Åland i Mariehamn sedan 2011.Innan det var han seniorforskare vid Näringslivets forskningsinstitut ETLA i Helsingfors, där han sysslade med bland annat med arbetsmarknadsekonomi, migrationsekonomi och hälsoekonomi. Han har också omfattande erfarenhet av jämförande forskningsprojekt på europeisk nivå. Han har också tidigare i sin karriär arbetat med makroekonomisk analys på Lehman Brothers i London.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite