Sähkö ja traktori lihasvoiman tehoavuiksi

Sähkö ja traktori lihasvoiman tehoavuiksi

Ammattitaitoa katosi ja uusiutui

Heikki K Lähde

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

Pehmeäkantinen

200 sivua

ISBN-13: 9789515680396

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.05.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
18,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Juhlavuoden julkaisuni kiteyttää kansien väliin koosteen vuosisadan merkittävien tapahtumien sisällöstä. Viimeinen sotamme pysäytti kehityksen vuosiksi ja aiheutti itsenäisyytemme raskaan pula-ajan. Pian vuosituhansia vanha uunilämmityksen ja lihasvoiman aika työpaljouksineen jäi koneiden jalkoihin. Elin itse sitä aikaa.
Avuksi tulivat sähkö ja traktori. Sähkö valaisi ja siirsi veden ja lämmityksen putkistoihin sekä koneellisti lähinnä kotitaloudessa naisväen töitä. Traktori korvasi hevosen vetokoneena ja miesväen työkaverina. Talli tyhjeni. Viljan ja metsäpuiden käsittelyn uudet tehokoneet aiheuttivat ihmiskunnan suurimman muutoksen maaseudun töissä runsaassa vuosikymmenessä.
Yli miljoona kansalaistamme joutui muuttamaan työn perässä. Mitä se merkitsi maalla ja kaupungissa?
Teoksen rakennekaari itsenäistymisestä 2000-luvulle etenee vuosikymmeninä. Mukana on runsaasti kokonaisuuteen liittyviä, mutta erillistä lukuja. Luvut eivät juuri keskustele keskenään. Niissä on jossain määrin toistuvuutta. Lukeminen voi tapahtua erillisinä lukuinakin.
Kerron kirjassa maaseudun elämästä ilman koneita ja sähköä, puhelinta ja teknistä voimakonetta. Sen ajan käsityötaito on museoitunut.
Uskon juhlakirjasen auttavan isovanhempien keskustelua lastenlasten kanssa perinnetaitojen siirtämiseksi uusille sukupolville. Millaista oli vaarin ja mummon nuoruudessa. Hekin rakensivat maamme tulevaisuutta. Se oli minunkin nuoruusaikaani.
Voisiko tämä kirja kertoa jotakin mielenkiintoista juuri Sinulle?
Toivon kirjan kuluvan käyttäjien käsissä.
Heikki K Lähde

Heikki K Lähde

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite