Saana ja jumittuvan äänen salaisuus

Saana ja jumittuvan äänen salaisuus

Mia Sarvanne

Lasten ja nuorten tietokirjat

Pehmeäkantinen

40 sivua

ISBN-13: 9789526952031

Kustantaja: Avainaskelmin

Julkaistu: 24.02.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
16,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjan tarina kertoo ensimmäisellä luokalla olevasta Saanasta, jolla on tilannekohtaista puhumisen vaikeutta eli valikoiva puhumattomuus. Tarina on kuvitteellinen, mutta pohjautuu monien lasten todellisiin kokemuksiin. Saanan sanat jäävät jumiin, kun koulun piha lähestyy ja pitäisi astua sisään. Opettajan tervehtiminen ei onnistu, eikä Saana pysty vastaamaan kysymyksiin. Saanalla on sanoja, kokonaisen aarrearkun verran. Saana ei vain saa niitä aina esiin. Kun koulussa pitäisi puhua, aarrearkku loksahtaa lukkoon, eikä Saana löydä avainta. Saana piirtää laivan ja aarrearkun sen kannelle. Myrskyää niin, ettei Saana pysty etsimään avainta. Auttaisikohan ankkuri? Tarinan eloisaa, värikylläistä kuvitusta katsellessa voi melkein tuntea laivan keinunnan ja veden loiskeen.
Tilannekohtaista puhumisen vaikeutta on noin yhdellä sadasta koulunsa aloittavasta lapsesta. Lapsi saattaa kuitenkin kokea, ettei tällaista vaikeutta ole muilla kuin hänellä. Tarina voi auttaa lasta tulemaan tietoiseksi siitä, että on muitakin, jotka eivät pysty kaikissa tilanteissa puhumaan, ja että puhuminen voi jonakin hetkenä onnistua.
Tarina on tarkoitettu yli 6-vuotiaille pienille koululaisille tai koulunsa aloittaneille lapsille, jotka ovat jo tietoisia siitä, etteivät pysty kaikissa tilanteissa puhumaan. Tarina auttaa myös aikuisia eläytymään puhumattoman lapsen kokemukseen. Ymmärrys auttaa miettimään, kuinka tukea puhumatonta tai vähäpuheista lasta.
Mia Sarvanne

Mia Sarvanne

Mia Sarvanne on lastenpsykiatri ja kuvataidepsykoterapeutti, joka on perehtynyt erityisesti valikoivan puhumattomuuden hoitoon. Yhdistämällä lapsille suunnatun tarinan ja aihepiiriin liittyvän asiantuntemuksen hänen tavoitteenaan on välittää tietoa, auttaa lapsia löytämään sanoja omalle puhumisen vaikeudelleen tietyissä tilanteissa ja auttaa aikuisia eläytymään puhumattoman lapsen kokemusmaailmaan, jotta lasta olisi helpompi auttaa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite