Rihmat, langat ja kuteet omin hyppysin

Rihmat, langat ja kuteet omin hyppysin

Pellavan kasvatus, muokkaus ja kehruu

Riikka Platonova

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

Kovakantinen

56 sivua

ISBN-13: 9789523396609

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.05.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
36,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Käsin valmistetuissa käsitöissä on aivan erityistä lämpöä, jota ei pysty koneella tuottamaan mitenkään. Juuri siksi kannattaa joskus käyttää aikaa käsityön valmistamiseen alusta asti käsin tai yksinkertaisin käsityövälinein, ilman konetekniikkaa.
Kirja "Rihmat, langat ja kuteet omin hyppysin" opastaa, kuinka saadaan aikaan pellavatekstiiliainekset alkaen pellavan siemenen kylvöstä, lopputuloksena valmiit lankavyyhdit.
Käytännön neuvojen lisäksi kirjassa on runsaasti aiheeseen liittyvää kansatieteellistä taustatietoa.
Riikka Platonova

Riikka Platonova

Riikka Platonova on koulutukseltaan filosofian maisteri ja tekstiiliartesaani. Kirjan "Nokkonen kehruukasvina" lisäksi hän on kirjoittanut kirjan "Rihmat, langat ja kuteet omin hyppysin".

Katin kirjanurkka - Pellavan lumoissa

Lasituvan miniatyyrit -blogi

elokuuta 2020

Rihmat, langat ja kuteet omin hyppysin -kirja ilmestyi vuonna 2017 ja sen jälkeen Platonovan teos, Nokkonen kehruukasvina näki päivänvalon v. 2018. Molemmat kirjat ovat ihan mahtavia tietoteoksia ja oppaita luonnonkuiduista kiinnostuneelle. (...) Kirja on paneutunut pellavan käsittelemiseen mutta antaa hyviä vinkkejä myös karstaamiseen ja kehräämiseen niin värttinällä kuin rukillakin. Kirjan avulla löydät konstit pellavan käsittelyyn ja siihen, kuinka voit itse valmistaa lankaa pellavasta aina siemenen kylvöstä alkaen. (...) Rihmat, langat ja kuteet omin käsin -kirjassa on runsas ja erityisen havainnollistava kuvitus. Tykkään aina kun kuvitusta on runsaasti ja ne auttavat hahmottamaan näitä työvaiheita aina niin hyvin.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite