Rautalammin Kärkkäiset

Rautalammin Kärkkäiset

Rautalammin Kärkkäälään 1530-luvulla asettuneen Pietari Laurinpoika Kärkkään (Ukko Kärkäs) suvun jälkipolvia

Seppo Kärkkäinen , Elektraflex Oy Espoo (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

6,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789529375134

Kustantaja: Electraflex Oy

Julkaistu: 04.07.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
”1530-luvulla Pietari Kärkäs tuli Hämeestä poikiensa kanssa ja asutti tämän erämaan”. Näin lukee Kärkkäälän kylän 1530-luvulla perustaneen Pietari eli ”Ukko Kärkkään” ja seitsemän pojan kivimuistomerkkissä nykyisen Hankasalmen Kärkkäälässä. Pietari Kärkkään ison kiven ympärillä on seitsemän pojan kiveä. Pojista kaksi oli tosin Pietarin Lauri-veljen poikia. Näistä pojista sai alkunsa suur-Rautalammin Kärkkäisten suku.

Kirja kartoittaa näiden poikien jälkipolvia. Osa poikien sukuhaaroista sammui tai katosi jo 1600-luvulla, mutta erityisesti Pekka Pietarinpojan ja Olli Laurinpojan suvut kasvoivat ja voivat hyvin. Pekan sukuhaara muutti sukunimensä Pietiläiseksi eikä tätä sukuhaaraa kartoiteta tässä laajemmin vaan pääpaino on Olli Laurinpoika Kärkkäisen suvussa. Kirjaan on koottu 1160 sukutaulua ja 5892 henkilöä. Osalle henkilöistä on sisällytetty elämäkertatietoja ja valokuvia.
Seppo Kärkkäinen

Seppo Kärkkäinen

Seppo Kärkkäinen on eläkkeellä oleva VTT:n tutkimusprofessori, joka on jatkanut energia-alan konsultointia oman yrityksensä, Elektraflex Oy:n, kautta. Eläkkeelle jäätyään hän on myös voinut keskittyä enemmän harrastuksiinsa, joita ovat mm. matkailu, penkkiurheilu, sukututkimus ja mökkeily. Korttijengin matkasta Bhutaniin hän on julkaissut aiemmin kirjan, samoin sukukirjan Rautalammin Kärkkäisistä.

Elektraflex Oy Espoo

Elektraflex Oy Espoo (Ed.)

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite