Rakkaus tositilanteessa
Suosittu

Rakkaus tositilanteessa

Daniela Krien

Romaanit & novellit

Kovakantinen

408 sivua

ISBN-13: 9789527380284

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 31.03.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
28,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Saksalaisen kirjailijan Daniela Krienin voimakas kuvaus viidestä naisesta elämiensä leikkauspisteissä.

Naisten nuoruus kului Berliinin muurin kaatumisen todellisuudessa, josta he aikuistuttuaan siirtyivät länsimaiseen vapauteen.

Mitä naisista on jäljellä heidän omaksuttuaan aikamme roolimallit niin vaimoina ja äiteinä, sisarina ja ystävinä kuin rakastajina?

Veikö oikeus omaan elämään jokaisen heistä liian pitkälle?

"Upea romaani Leipzigista ja hinnasta, jonka henkilökohtaisen vapauden kasvusta joutuu maksamaan."
Burkhard Müller, Süddeutsche Zeitung
Daniela Krien

Daniela Krien

Daniela Krien on vuonna 1975 syn­tynyt saksalainen kirjailija. Hän varttui Jenassa ja Vogtlandissa, entisessä Itä-Saksassa, ja muutti vuonna 1999 Leipzigiin, jossa opiskeli kulttuuri­antropologiaa, viestintää ja media-alaa ja työskenteli leikkaajana taiteilijadoku­mentteihin erikoistuneessa tuotantoyhtiössä. Vuonna 2011 ilmestyi hänen esikoisteoksensa Irgendwann werden wir uns alles erzählen (Graf Verlag, München- Joskus kerromme toisillemme kaiken, suomennos: Ilona Nykyri, Gummerus, 2014). Teos, jonka nimi on Dostojevskin Karamazovin veljeksistä, sijoittuu DDR:n maaseudulle kesään 1999 - Berliinin muurin kaatumisen ja Saksojen yhdistymisen jälkeiseen aikaan - ja on kuvaus 17-vuotiaan Marian tunne-elämän järkkymisestä, kun hän tapaa 40-vuotiaan miehen. Romaani sai kiitosta voimakkaasta kielestään. Krienin toinen teos Muldental (Graf Verlag, 2014), josta kirjailija sai Nicholas Born -palkinnon, ilmestyy suomeksi nimellä Muldental (suomennos: Olli Sarrivaara) LURRA Editionsin kustantamana 2021/22. Kolmas teos, Rakkaus tosi­tilanteessa, on kuvaus Itä-Saksassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneen viiden keski-ikäistyvän naisen elämien leikkaus­pisteestä. Naiset asuvat Leipzigissa, yhdistyneessä Saksassa. Kukin heistä kohtaa tahoillaan, eri ammateissaan ja yksityiselämissään, mahdottomuuden sovittaa yhteen henkilökohtaiset tarpeensa ja unelmansa oikeasta elämästä ja ne roolimallit, joita aikamme tarjoaa niin perhe-elämän kuin sosiaalisen elämän suhteen. Välillisesti toistensa kohtaloihin kytkeytyen naiset tekevät tahoillaan ratkaisuja, joihin heidän äitinsä eivät olisi heitä koskaan neuvoneet, ja seuraukset ovat vain muodollisesti ne perinteiset; mm. avioero, ei-toivottu raskaus, kuoleman tuoma suru, uskottomuus. Romaanin intensiteetti ei rakennu niinkään ulkoiselle toiminnalle kuin kerronnan kielelle, rytmille ja muodolle, jolla se kuvaa naisten sisimpiä tuntoja. Saman­aikaisesti teos on muotokuva Leipzigista tänään. Kokonaisuudessa on ainekset elokuvalliselle draamalle; kirjailijan luoma naiskuva heijastaa niitä tuntoja, joita 2000-luvun yksilön vapautta etsivä keskustelu pohtii kaikkialla.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite