Mitä Simone Weil ajatteli rakkaudesta ja kärsimyksestä? Mitä hän sanoi vallasta, valtiosta ja tieteestä. Kuka hän oli?
Ranskalaisen Simone Weilin ajattelussa pyhän ja pahan analyysit nivoutuvat ravistelevaan kulttuurikritiikkiin ja eettisen elämäntavan etsintään. Lyhyeksi jääneen elämänsä aikana Weil ehti muotoilla vallan ja väkivallan olemuksesta sekä eurooppalaisen ajatteluperinteen tilasta tarkkanäköisen tulkinnan, jonka vaikutukset heijastuvat myös meidän aikaamme.
Weilissä yhdistyi harvinaisella tavalla äärimmäisen individualistinen mietiskelijä ja sosiaalisesti vastuuntuntoinen kansalainen. Hän oli filosofi, joka eli niin kuin opetti.
Filosofian tohtori Jukka Hankamäen tutkimus on kattava esitys kulttuurimme muotokuvana pidetystä filosofista. Teos valaisee monipuolisesti Weilin yhteiskuntafilosofiaa ja uskontokritiikkiä, perehdyttää lukijan hänen ajattelunsa mystisiin puoliin sekä avaa näköalan hänen elämäänsä.
FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.