Rakkahin sisko
Suosittu

Rakkahin sisko

Kaarina De Wolff

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

400 sivua

ISBN-13: 9789522869166

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.07.2014

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
27,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jo lapsesta lähtien sisarukset olivat erilaisia, toinen oli määrätietoinen ja itsenäinen, toinen ujo ja mukautuva. Tiet erosivat nuorina. Toinen karisteli kotimaan tomut ja päätyi Kaliforniaan, toinen jäi elämään turvallista Suomen arkeaan. Mutta kirjeet kulkivat tiuhaan.

Eräänä päivänä Amerikan-siskolta tuli viesti: se on menoa nyt, parantumaton syöpä. Voitko tulla apuun? Kauan oli sisko pidätellyt lääkärille menoa. Tohtori Ho oli päättänyt tehdä hänestä syöpähoidon koekaniinin. ”Vahva tyttö, sekoitetaanpas sinulle kunnon cocktailit!” Siskolla ei ollut vakuutusta, minkäs teet. Vanha sisu oli kuitenkin tallessa, ei siis ihme, että Suomen siskon kanssa menivät sukset ristiin pahan kerran.

Seuraava kevät oli Amerikan-siskon viimeinen. Siitä alkoi kirjoittajalle uudenlainen uurastus: amerikkalainen byrokratia, vainajan asioiden järjestely, tavaroiden ja talon myynti. Siinä sivussa aviomiehen mielialat, auton metsästys, presidentinvaalikampanja, uudet ystävät sekä omat tunteet ylitse kaiken muun. Suru, kiukku, itsesyytökset, rakkaus, muistot.

Rakkahin sisko on muistelmateos kirjoittajasta ja hänen erikoisesta sisarestaan, sairaudesta ja kuolemasta, tunteiden kirjosta sisarusten välillä. Siihen kietoutuvat Los Angelesin rumuus ja kauneus, pihojen yllä pörräävät helikopterit sekä naapurista kuuluva autistisen pojan hyrinä.
Kaarina De Wolff

Kaarina De Wolff

Kaarina de Wolff (s.1945) on espoolainen harrastajakirjailija, jonka aiempi novellikokoelma (Pieniä nostoja, 2016), samoin kuin kaksi romaania (Naisten juttuja 2010 ja Rakkahin sisko 2014) on huomioitu kunniamaininnalla Päätalo-instituutin Möllärimestarikilpailussa.

Website: www.kaarinadewolff.fi

Kaarina de Wolff: Rakkahin sisko

Kirjavinkit.fi

syyskuuta 2014

Sadun ja Kaarinan välisen suhteen kuvaaminen on mielenkiintoinen ja hyvin todentuntuinen sisaruskuvaus, ilman turhaa kiillottamista ja kaunistelua. Tarinassa on toisaalta se läpi elämän jatkuva jo syntymässä saatu yhteys ja toisaalta oikeus omaan itseen ja erilleen kasvuun. Jo asetelma sen kertoo; hädän hetkellä paikalle pyydetään sisko merten ja vuosikymmenten takaa. Sairaus romahduttaa totutut raamit ja kun yksin ei voi enää pärjätä, on löydyttävä joku, jonka voi laskea kaiken sotkun keskelle. Pelot, pettymykset eikä tulevaisuudesta mitään takeita – kenen kanssa sen jakaisit ja kohtaisit samat tunteet vielä toisessa ihmisessäkin? Saako kuolemansairaalle kiukutella ja saako turhautua hänen raivoonsa, vai pitääkö jaksaa ymmärtää vaan? Kirja kuvaa laajasti myös amerikkalaista yhteiskuntaa, sen byrokratiaa ja tapoja Kaarinan ja Pieterin silmin. (...) Kirjan teemat ovat mittavia ja nivoutuivat yhteen niin, että en olisi lukijana halunnut karsia mistään, en sisarussuhteen enkä kuoleman käsittelystä enkä myöskään ikkunasta amerikkalaiseen elämäntapaan.

Kaarina de Wolff: Rakkahin sisko

Möllärimestari-kilpailun raati

syyskuuta 2015

Los Angelesissa asuva sisko sairastuu syöpään ja Kaarina matkustaa hänen luokseen auttamaan ja järjestelemään käytännön asioita. Muistelmateos vuorottelee kahdessa ajassa; vuonna 2007 sisko on vielä elossa, jos kohta huonossa kunnossa. Vuoden päästä, kun sisko on juuri menehtynyt, Kaarina matkustaa miehensä kanssa Amerikkaan huolehtimaan kuolinpesästä ja hautajaisjärjestelyistä. Päiväkirjamerkinnät ja sähköpostiviestit luovat vaihtelua suoraan kerrontaan, joka on jouhevaa ja vivahteikasta. Amerikan siskon kirjeet tuovat kerrontaan dialogin tuntua, vaikka mieleen tulee myös kysymys, mitä hän olisi itse pitänyt niiden julkaisemisesta. Amerikkalaisen elämäntavan ominaispiirteet vaikuttavat joskus käsittämättömiltä ja toisinaan taas mukavan välittömiltä ja kertoja pistää ne merkille osuvasti. (...) Yksityiset ja yhteiskunnalliset havainnot lomittuvat mielenkiintoisella tavalla ja sisarten välinen suhde kuvataan kaunistelematta solmuineen ja rosoineen.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite