Rakas Suomi

Rakas Suomi

100-vuotiaalle Suomelle

MARCO ANTONIO CORTADA

Matkailu & maantiede

ePUB

11,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528006084

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.02.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
4,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja on paitsi ilmeikäs matkakertomus Espanjasta Euroopan halki Suomeen, myös koskettava kuvaus suomalaisesta sielunmaisemasta espanjalaisen silmin. Siinä kuvataan suomalaisen naisen luonteenpiirteitä, aistillisuutta ja vaaleaa viehkeyttä, rakastumista.
Kirjoittaja havainnoi eri aistein ihmisluontoa ja luonnon moninaista sinfoniaa, hän lukee elämää ja ihmisiä ympärillään, välittäen lukijalle lumoavalla tavalla luonnon edessä nöyrtymistä.
-Joskus nousin ylös aikaisin aamulla voidakseni ottaa osaa päivittäiseen viralliseen elämänsyklin avajaisiin: nähdä, kuinka luonnon jumalatar venytteli herätessään lyhyestä kesäyön unestaan tullessaan esiin ohuen usvapeitteen alta, jonka läpi auringonsäteet suodattuivat uteliaasti etsien yöhämärän kätkemiä intimiteettejä.
-Tämä maa oli odottanut minua maan äärissä antaakseen minulle miellyttävän näytteen intiimeistä salaisuuksistaan, jotka säilyttäisin ikuisesti mielessäni.
-Alkuperästämme riippumatta meillä kaikilla on samanlaisia arvoja ja ominaisuuksia. Meidän pitää yksinkertaisesti vain uskaltaa etsiä niitä toisistamme rakkaudella ja kunnioituksella.
-Luulen, ja haluan uskoa, että totuus ihmisestä löytyy aina hänen sisäisestä hyvyydestään.
-Voisiko joku muu kansakunta uneksia omistavansa koko taivaan peittävän lipun?
Kirjoittaja on koulutukseltaan arkkitehti ja taitava filosofi, mikä vaikuttaa asioiden visuaaliseen havainnointiin. Lukija voi matkata kirjan mukana, tutkien yksityiskohtia Skandinavian eri maiden kulttuurihistoriasta.
Tekstin suomenkielinen asu on jätetty tarkoituksellisesti suomalais-espanjalaisen vaimon käännökseksi, jotta tekstistä välittyisi kirjoittajan ilmeikäs tapa luonnehtia ihmisiä, maalata maisema, rakennus tai tunnetila lukijan silmien eteen.
Tämä kirja koskettaa aisteja monella eri tasolla, tarjoten nautinnollisen matkan eikä tunnemyrskyltä voi välttyä. Suosittelen lämpimästi kirjaa Espanjaa, Suomea sekä luontoa rakastavana suomalaisena naisena.

Seija Pesonen
MARCO ANTONIO CORTADA

MARCO ANTONIO CORTADA

Rakkaan ystäväni, espanjalaisen Marco Antonio Cortadan Rakas Suomi-kirja on hänen ihastuttava oma tarinansa siitä, miten hän nuorena arkkitehtinä hurmaantuu kahvilan sekasorrossa kauniiseen suomalaistyttöön Virpiin ja suhteen kehittyessä matkustaa vuonna 1975 hänen kanssaan tutustumaan tähän Virpin pohjoiseen ihmemaahan.

Sitä ennen Suomi oli urheilijapojalle vain lunta, kylmyyttä ja mäkihyppyjä, mutta muuttui monien kommellusten ja vatsavaivojenkin kautta jo tällä ensimmäisellä matkalla rakkaaksi ja vähitellen maaksi, jota hän on oppinut ymmärtämään ja arvostamaan paremmin kuin moni suomalainen itse. Suomi ja sen luonto on saanut sielun ja hengen ja sen luonnon muokkaamat ihmiset ovat lähellä hänen sydäntään.

Olen lukenut kirjan suurella mielenkiinnolla ja kohdannut siinä sen lämmön, mitä Marco on halunnutkin tuoda Suomea kohtaan esiin.

Kuultuaan, että olen ollut mukana perustamassa Pohjois-Irakin jesideille kummikerhoa Hope for the Yezidis, joka kerää varoja Isisin terroristijärjestön seksi- ja muusta vankeudesta vapautuneille tytöille, naisille ja heidän perheilleen, Marco lupautui antamaan kirjan tuoton kummikerhollemme, mistä kiitän häntä sydämellisesti.

Kummikerho perustettiin vuonna 2016, sen jälkeen kun olin ollut paikan päällä Pohjois-Irakissa ja kierrellyt jesidien pakolaisleirejä, tavannut Isisin uhreja ja kuunnellut heidän sydäntäsärkeviä kertomuksiaan heidän ajoistaan Isisin seksiorjina, heidän paoistaan ja näkemistään murhista ja kauheuksista. Olemme auttaneet monia, mutta leirit ovat edelleen täynnä monenlaista apua tarvitsevia ja yhä on noin 3000 naista Isisin käsissä.

Marja Baumgartner

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite