rajalla

rajalla

romaani

Alpo Manninen

Romaanit & novellit

ePUB

300,1 KB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789522861887

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 17.09.2012

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Romaani "rajalla" kertoo kotoaan tavallaan karkuun lähtevän, helpon elämän toivossa armeijan leipiin pestautuvan kainuulaisyntyisen miehen kulkeutumisesta etelän oravanpyörään. Elämä on päättyä oman käden kautta. Mies saa kuitenkin ohjausta rajan takaa, ja niinpä hän selviytyy pahimman yli. Koettelemukset ja tapahtumat eivät ota kuitenkaan loppuakseen.
Kannattaa ehdottomasti lukea!
Alpo Manninen

Alpo Manninen

Alpo Manninen on pian 70-vuotias eläkeläinen ja freelancer. Hän on julkaissut tähän mennessä kuusi teosta, joista neljä viimeistä ovat romaaneja.

Website: http://alpomanninen.blogspot.com

Miehen luja kehityskertomus

Ylä-Kainuu

lokakuuta 2012

Suomussalmelaissyntyinen, nykyään Mäntsälässä asuva Alpo Manninen on intoutunut kovaan kirjoitusvireeseen, sillä vuodesta 2007 alkaen hän on julkaissut viisi teosta, joista kaksi omaelämäkerrallista ja kolme romaania. Viimeisimmässä rajalla-romaanissa hän kertoo Kainuusta Mäntsälään päätyvän Sakari Jäppisen elämäntarinan vauhdikkaalla ja välillä jopa dekkaristisia piirteitäkin omaavalla tavalla. Nuori mies ajautuu tilanteesta toiseen, pääsee vartijan hommiin ja ylenee pikkupomoksi. Mutta elämä ei suinkaan ole tasaisen varmaa vartijan elämää, vaan sisältää dominomaisesti kasaantuvia vaikeuksia.

Romaanin kerroksisuus on välitilakokemuksissa, josta teos lähtee liikkeelle. Sakari tapaa ukkinsa tässä välitilassa, keskustelee ja pohtii iäisyyskysymyksiä. Mannisella on vahvaa pelisilmää luoda arjesta kirjallisuutta, mutta samalla myös pohdiskella arvokysymyksiä erityisesti uskon näkökulmasta. Uskonnollisen maailman pohdinta epäsovinnaisella tavalla kulkee ohuena lankana itse asiassa koko teoksen. Jäppinen etsii elämälleen merkitysyhteyksiä niin uskosta kuin ihmissuhteistakin.

Matka kotiseudulle Suomussalmelle vuosien jälkeen on samalla psykologinen ihmissuhdepalautus lapsuuteen, josta on aika lähteä kohti aikuisuutta. Ikääntyneiden vanhempien kohtaaminen palauttaa muistot mieleen ja tutuissa paikoissa kuljeskelu avaa Jäppiselle uudella tavalla oman elämän saloja. Uudelleen hän palaa juurilleen rakastettunsa, taksiyrittäjä Jutta-Piritan kanssa.

Mannisen uusin romaani on lujasti otteessa pitävä kehityskertomus miehen elämästä, tunteista ja analyyttisen vauhdikas kuvaus elämän haavoittuvuudesta. Se mikä tänään näyttää eheältä ja vahvalta, voi hetkessä olla pirstaleina. Mannisella on sanomisen taito ja myös asiaa, joka salaviisaalla tavalla kätkeytyy elämän moninaisuuteen.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite