Rahikainen

Rahikainen

Sotajermun siviilitarina

Ilkka Ronkainen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

512 sivua

ISBN-13: 9789523396357

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.06.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
39,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Rahikainen on tosiasioihin perustuva kertomus pohjoiskarjalaisen sotajermun ja hänen perheensä kasvusta ja kehityksestä sekä taistelusta yksityisen vähittäiskauppiaan vapauden puolesta. Teos ajoittuu vuosiin 1945-69.
Rahikainen palaa Lapin sodasta ja innostuu kommunismista, mutta isä ei anna poikansa avata kauppaa ennen kuin hän tarkistaa poliittisen kantansa ja vakiinnuttaa elämänsä menemällä naimisiin. Kauppa tuottaa hyvin, mutta menestys menee isän pussiin. Rahikainen joutuu maksamaan kovan hinnan omasta kauppapaikasta Ylämyllyltä Paloaukean läheisyydestä. Kauppapaikka on erinomainen. Kun tukkuliikkeet tekevät vallankaappauksen ja vähittäiskauppiaasta on tulossa tukkukaupan torppari, nousee Rahikainen vastarintaan ja organisoi ensin lääninsä kauppiaat liikevaihtoverokapinaan ja valitaan sitten Suomen kauppiaiden edusmieheksi vastustamaan kauppatoiminnan keskittymistä.
Rahikaisen unelma on itsenäinen ja vapaa kauppias, joka saa ostaa tavaransa, mistä haluaa. Unelman rakentaminen aloitetaan keskittämällä kauppiaiden rahaliikenne omaan pankkiin ja hankkimalla omistukseen oma tukkuliike, jonka toimitusjohtajaksi Rahikainen nimetään. Sitten sattuma astuu peliin.
Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen

Valt. maisteri Ilkka Ronkainen on Tuupovaarassa syntynyt eläkkeellä oleva liikkeenjohdon konsultti, joka teki elämäntyönsä julkishallinnon liikkeenjohdon konsulttina. Ennen konsultin uraansa Ronkainen oli Lappeenrannassa kokopäivätoiminen kommunistipoliitikko. Hänet valittiin Lappeenrannan kaupungin valtuustoon toiseksi nuorempana vuonna 1977. Hän teki gradunsa Lappeenrannan asuntotuotannosta 1967-74, jonka tulokset salattiin aikanaan. Ronkainen viettää eläkepäiviään Armeniassa kirjoittaen kirjoja omasta elämästään. Hänen esikoisteoksensa oli hänen isästään kertova kirja Rahikainen -sotajermun siviilitarina, joka julkaistiin vuonna 2017.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite