Puujalkavitsikirja
Suosittu

Puujalkavitsikirja

Sami Nisonen

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

48 sivua

ISBN-13: 9789528006848

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.11.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
10,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjailija Sami Nisonen on kirjoittanut ensimmäisen puujalkavitsikirjansa, joka sisältää yli 450 puujalkavitsiä, joissa vain kahdessa on käytetty toista ihmistä apuna. Mukana on myös kourallinen vitsejä, jotka saattavat olla jo vanhoja. Tämän kirjan nimestä tiedät tasan tarkkaan mitä se pitää sisällään.

Puujalkavitsi on vitsityyppi, joka perustuu sanojen taivuttamiseen ja/tai yhdistämiseen. Monitulkintaisuus eli homonymia on myös hyvin yleistä. Puujalkavitsi voi olla huono vitsi, mutta huono vitsi ei ole automaattisesti puujalkavitsi.

Kirja sisältää vitsejä laidasta laitaan ja onkin todennäköistä, että herkempi ihminen saattaa loukkaantua joistain aiheista. Siksi kirjaa ei voi suositella aivan kaikille. Oivaltamista, iloa ja naurua se varmasti tarjoaa lukijoille, jotka ovat puujalkavitsien ja/tai sanaleikkien ystäviä.

Kirjassa käytetään monen alan sanastoa, mikä mukavasti testaa lukijan sanavarastoa sekä yleistä tietämystä.
Sami Nisonen

Sami Nisonen

Sami Nisonen omistaa palavan intohimon sanoilla leikkimiseen ja kielelliseen nokkeluuteen. Jotain intohimon tasosta kertoo se, että hän on opetellut uusia kieliä vain sen takia, että voisi keksiä uusia puujalkavitsejä. Hän on paneutunut puujalkavitsien saloihin sillä tasolla, että hän on jopa kehittänyt loogisia kaavoja tiettyjen puujalkavitsien muodostamiseen.

Kyseessä oleva kirjailija on sen tason tekijä, että heikompia hirvittää ja kateellisia ketuttaa. Harvat uskaltavat ja vielä harvemmat pystyvät haastamaan kirjailijaneron sanallisessa nokkeluudessa.

Kirjailijan voi kuvitella helposti maaniseksi ihmiseksi, kun kuuntelee hänen ajatuksiaan ja suunnitelmiaan. Edellä mainittuun väitteeseen kirjailija sivaltaa seuraavasti: 'Olen miljoona kertaa kovempi kuin joku maaninen - olen megalomaaninen. Joskus vielä minusta tulee lintu, nimittäin satakieli, ja hyödynnän sataa eri kieltä puujalkavitseissä.'

Edellä mainituista huolimatta kirjailija kyllä myöntää tappionsa, jos ei keksi mitään miten vastata sanailutilanteessa. 'Tiettyä nöyryyttä pitää olla, vaikka olisi kuinka etevä sydämen asiassaan.' Toteaa kirjailija.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite