Purjehdus läpi aution meren

Purjehdus läpi aution meren

Juha Valtanen

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

Kovakantinen

216 sivua

ISBN-13: 9789528031529

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.02.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
100%
34,60 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
"Merellä ollessani mieleni valtaa aina tyyneys ja rauha. Siellä ollessani sieluni lepää. Voisin purjehtia ajattomasti galaksien rajattomilla valtamerillä."

Suomalainen venekunta siirtopurjehti keväällä 2020 ison katamaraanin nimeltään Happy Key Ranskasta Kroatiaan koronaepidemian aikana.

Oli varauduttava usean kuukauden matkaan ilman tietoa kotiinpääsystä.
Matkan aikana tapahtui paljon mielenkiintoisia asioita, joista kirja kertoo elävästi ja huumorintajulla. Tarina seuraa Happy Key miehistön jännittävää ja vaiherikasta purjehdusta koronan kiusaamilla vesillä.

Kirjassa pyritään myös välittämään sitä erikoista tunnelmaa, joka vallitsi purjehduksen aikana, toki unohtamatta myöskään läpimatkattujen alueiden erikoispiirteitä.
Tämä teos vie lukijansa mukanaan, niin uusille vesille, kuin valtameren syville ulapoillekkin. Kirjasta löytyy mietelauseita, runoja, laulujen sanoja ja päivittäiset kokin luomat maukkaat menyytkin.

Kirja on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille luettavaksi. Toki myös seikkailunnälkäiset sekä matkapurjehduksesta kiinnostuneet, saavat tiedonhalulleen vastiketta. Kirjassa on 216 sivua ja siitä on höystetty yli 110 värikuvalla.

Tämän teoksen syntymisen on mahdollistanut merenkulkijan ja olympiapurjehtijan Juha Valtasen vuosikymmeniä kestänyt rakkaus ja intohimo vesillä liikkumiseen kaikilla maailman merillä.
Juha Valtanen

Juha Valtanen

Espoolaisella Juha Valtasella on on takanaan vuosikymmenien mittainen ura pelastusalalla. Hän on monessa liemessä keitetty pelastusalan ammattilainen. Työuransa aikana Juha on toiminut palomiehenä, ensihoitajana, pelastussukeltajana ja paloesimiehenä. Viimeiset työvuodet hän toimi Niittykummun paloaseman päällikkönä. Melkein 40 vuoden uran jälkeen Juha on palannut rakkaan harrastuksensa pariin, nimittäin purjehduksen. Maailman meret ovat kirjoittajalle tuttuja, ja purjehdus onkin kulkenut käsi kädessä kirjoittajan kanssa läpi koko elämän. Merellä kirjoittaja kasvattaa arkielämässään tarvittavia voimavaroja, ja mereltä hän saa tarvittavaa mielenrauhaa arkielämän pyörittämistä varten.

Oman työnsä ohella hän on kirjoittanut kaksi aiempaa teosta ammattipelastajan näkökulmasta.

Eläkkeelle jäätyään Juha on työskennellyt toiminimensä puitteissa merellisissä vuokravene- sekä purjehdus- toiminnoissa. Kilpapurjehdus on edelleen todella lähellä sydäntä. Kirjoittajana hän on kasvanut kolumnistista, ja historia kokoajasta kohti kertovaa kirjallisuutta; Purjehdus läpi aution meren on Juhan kolmas kirjallinen tuotanto.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite