Pupukin muistipulmat

Pupukin muistipulmat

Miten kerron lapselle isovanhemman muistisairaudesta?

Elina Westergrén-Erkkilä

Lastenkirjat

ePUB

3,2 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528054702

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.12.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Muistisairaus hämmentää. Miten isovanhemman ja lapsenlapsen suhteen käy? Usein, liian usein tapaamiset harvenevat.

PUPUKIN MUISTIPULMAT on tarinan muotoon puettu lämminhenkinen ja valoisa kirja, jonka punaisena lankana on Pupukin muistisairauden eteneminen sen alkuvaiheista aina ensimmäiseen hoivajaksoon perhekodissa.
Kirjoittajalla on 20 vuoden työkokemus muistisairaiden ja heidän lähipiirinsä palveluiden kehittämisestä ja toteuttamisesta. Se luo ammatillisen ja objektiivisen pohjan punoa satu ja tieto yhteen.

Pupukin ja Pupumumman tarina lapselle luettuna, tarina kerrallaan, sisältää keinoja vaalia isovanhempien ja lastenlasten yhteenkuuluvuutta.
Kirjan lopussa on luku AIKUISEN AVUKSI. Se sisältää taustatietoa tarinoihin avaamalla sairauden aiheuttamia oireita ja sen kulkua.

Kirjan kuvitus vahvistaa tekstin positiivista näkökulmaa vakavaan asiaan.

www.muistimummo.com
Elina Westergrén-Erkkilä

Elina Westergrén-Erkkilä

Työssäni sosiaaliohjaajana sain olla yli 20 vuotta kehittämässä ja tuottamassa muistisairaiden henkilöiden ja heidän lähipiirinsä palveluita. Optimistisena realistina muutuin eläkkeellä ”muistimummoksi”, jonka mielessä työkokemus ja isovanhemmuus löivät kättä päälle.

Lapsenmieli pääsi valloilleen. Pupuperheen elämä alkoi elää ajatuksissani. Ihmisten tarinat muuttuivat pupuperheen tarinoiksi. Halusin sitoa yhteen sadun ja tiedon.
Jokaisella asialla on valoisa puolensa. Niin muistisairaudellakin.

Pupukki kertoo lapselle muistisairaudesta

Alueviesti

joulukuuta 2018

Sastamalasta kotoisin oleva Elina Westergrén-Erkkilä on kirjoittanut tarinan muotoon puetun lämminhenkisen ja valoisan teoksen, joka kertoo lapselle isovanhemman muistisairaudesta. Pupukin muistipulmat -kirjassa seikkailevat Pupukki ja Pupumamma, jotka kokevat yhdessä niin muistisairauden ensivaiheet kuin hoivajakson perhekodissakin. (...) Teos (...) on tarkoitettu apuvälineeksi vanhemmille, isovanhemmille ja lastenhoidon ammattilaisille, jotka haluavat keskustella lapsen kanssa isovanhemman muistisairaudesta.

Kun mummin muisti pettää

Lapsen Maailma

kesäkuuta 2019

Moni pohtii, miten kertoa lapselle isovanhemman muistisairaudesta. Sosiaaliohjaaja Elina Westergrén-Erkkilän kirjassa Pupukin muistipulmat (BoD, kuva. Rauha Alanko) etenevää muistisairautta käsitellään kuitenkin lempeästi mutta kuitenkin realistisesti. Sa auttaa tavoittamaan myös niitä tunteita, joita läheisen muistipulmat lapsessa herättävät.

Kunniamaininta

Möllärimestari-kilpailuraati

heinäkuuta 2019

Kirjan alaotsikko Miten kerron lapselle isovanhemman muistisairaudesta paljastaa, että satukirjan takana on vankkaa asiatietoa.Pupuperheen elinympäristö on sadunomainen kehyskertomus muistisairauden kehittymisestä, mikä kirjan lopussa vielä tiivistetään muutamaksi lyhyeksi muistilistaksi. Teos on mainio, ja sopii satuna toki lapsille luettavaksi, mutta samalla kirja on opas muistisairaan läheisille. Helppolukuinen, suppea mutta vaikuttava, hienosti oivallettu teos.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite