Puolalainen taulukauppias

Puolalainen taulukauppias

Matti Kauppinen

Pehmeäkantinen

380 sivua

ISBN-13: 9789528058854

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.11.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Puolalainen taulukauppias -romaani pohjautuu hyvin pitkälti tositapahtumiin pääosin vuoden 2010 syksyltä. Tuolloin Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pohjanmaalla liikkui mies, jota lehdistö alkoi nimittää ”Sonkajärven ampujaksi”, koska hän esimerkiksi tulitti haulikolla yhden anastamansa henkilöauton kyljen rei’ille ja teki paljon muitakin tihutöitä. Kirjan juoni etenee niin ”taulukauppiaan” kuin häntä kiivaasti etsivien poliisien näkökulmista tarkasteltuna. On hyvin vaikeaa päätellä, mikä tarinassa on tosielämässä tapahtunutta, poliisin esitutkintapöytäkirjoista lainattua kerrontaa ja mikä puolestaan kirjailijan fiktiivistä tuotosta. Savolaiseen tyyliin vastuu on niin sanotusti lukijalla.
Henkilöiden maalittaminen, yhteiskunnan infrastruktuurille tärkeiden kohteiden sabotointi ja viranomaisten resurssien sitouttaminen liittyvät läheisesti kirjan juoneen. On jopa pelottavaa ajatella, että kaikki nämä asiat ovat tapahtuneet tai ainakin olleet suunnitelmissa tapahtua elävässä elämässä. Vai oliko kyseessä vain ujon omatoimimatkaajan visiitti kylmään pohjolaan, jossa hän joutui lähes puolivahingossa poliisien ja rajavartioston jahtaamaksi, koska halusi vain toteuttaa solmimansa diilin ja vapautua siten Venäjällä saamastaan vankilatuomiosta? Onko kirjan päähenkilö ainoa lajissaan, vai onko kenties Suomessa enemmänkin heitä, jotka aktivoituvat ”pilliin puhallettaessa”?
Lue ja koe paikoin humoristinenkin, tositapahtumiin pohjautuva kertomus puolalaiseksi taulukauppiaaksi tekeytyvästä nykyajan desantista.
Matti Kauppinen

Matti Kauppinen

Matti Kauppinen on kuopiolainen myynti-/vientikoordinaattori, jonka vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu kirjoittamisen lisäksi muun muassa metsästystä, metsänhoitoa ja reserviläistoimintaa. Aiemmin häneltä ovat ilmestyneet romaanit Puro, Salakaato ja Siiskonen. Kaikkien hänen kirjojensa tapahtumat sijoittuvat ainakin osittain Kauppisen syntymäkotikuntaan Sonkajärvelle. Kauppinen ammentaa vaihtelevasti tarinoihinsa antia tosielämän tapahtumista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite