Puiden

Puiden

Rauni Anita Martikainen

Klassikot & runot

ePUB

122,6 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528052296

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.05.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
8,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Puiden on minimalistinen aforismi- ja runoteos. BoDissa ei ole luokkaa aforismit, joten Puiden on runo-osiossa.

Klikkaa kohtaa Arvostelut.

TAIKElta sain apurahaa aforismikokoelmaan v. 2014.

Esikoiskokoelmani Maailmalaiset julkaisi keväällä 2012 ntamo.
Rauni Anita Martikainen

Rauni Anita Martikainen

Rauni Anita Martikainen: Puiden

Suomen aforismiyhdistys

toukokuuta 2018

Martikainen on kehittänyt tyylin, jossa vähäpuheisesti onnistutaan sanomaan paljon. Lähes kaikkien aforismien sanojen lukumäärä on tässäkin teoksessa laskettavissa yhden käden sormin: (...) Kirjan aforismit ja runot ovat taidokkaasti niukoiksi muotoiltuja.

Rauni Anita Martikaisen aforismiteos Puiden

Seutulainen

lokakuuta 2018

Tamperelainen filosofian maisteri Rauni Anita Martikainen on julkaissut minimalistisen aforismikokoelman nimeltä Puiden (BoD Kustantamo). Se on hänen toinen julkaistu kokoelmansa.
Ensimmäiset aforisminsa Rauni Anita Martikainen kirjoitti opiskellessaan Viita-akatemiassa 1990-luvun alkupuolella. Erityisesti Raunia oli kannustanut jatkamaan hänen ensimmäisen mietelauseensa julkaiseminen Suomen aforismiyhdistyksen nettisivuilla: ”Metsät kasvavat rauhassa, /sodassa pasifistit.”
- Kirjoitan, koska olen aina ollut luonteeltani asioiden ja ihmisten pohdiskelija ja havainnoija. Kirjoittamalla saan käsiteltyä elämää ja kokemuksia esteettisessä muodossa. Kun kirjoitan, voin paremmin, sanoo Martikainen.
Puiden sai muotonsa muutaman vuoden kuluessa eri vaiheiden kautta.
- Aforismit ovat lyhyytensä vuoksi haastavia kirjoittaa. Runot ovat henkilökohtaisempia kuin fiktio, hän toteaa.

Metsä tulee lukijan luokse

Kun tartun Puiden-kokoelmaan on kuin astuisin metsään: näin vihreitäkö puut ovat? Kaupunkilaisena ja eniten kaupungeissa aikaa viettäneenä en ole aiemmin ajatellut, että puita voi rakastaa. Martikaisen toinen kokoelma on hedelmällinen maasto, johon voi nähdä.
- Puut ovat ystäviäni. Ne ovat tarpeellisia ja pysyviä. Niihin tehdään pesiä ja majoja, innostuu Martikainen.
Kirjan teksti on monimerkityksellistä ja oivaltavaa. Kirjoittajan läsnäolo tuntuu vahvana, mutta ei häiritse. Teoksen yksi tehtävä on ilmiselvästi luonnon kokemusten jakaminen lukijan kanssa. Lukija hurmioituu kielikuvista ja näkee vuodenaikojen vaihtelun, kuulee, kuinka variskin laulaa karmeasta äänestään huolimatta. Martikaisen mielessä on toive, että luontoa kunnioitettaisiin ja suojeltaisiin enemmän, etenkin hänen kotikaupunkinsa Eteläpuistoa.

Metsän ja inhimillisyyden puolesta

Elämäntarina

marraskuuta 2018

Puiden on Rauni Anita Martikaisen toinen teos, aforismi- ja runokokoelma. Jo nimi ilahduttaa monihahmotteisuudellaan, ja kansikuva, kirjoittajan oma teos sekin, sekoittaa kutsuvasti puut ja metsän. Tekstimassaa ei ole paljon, mutta sen rivien – vai sanoisinko: oksien – väliin jää paljon ajatustilaa.

Kokoelma puolustaa luontoa sydämettömän kaupallista muovi-, kone- ja kiirekulttuuria vastaan. "Metsä tekee hyvää paikoillaan", on avausaforismi, ja tuonnempana todetaan: "Metsä seisoo kaadetun takana." "Metsä kantaa. Puut kasvavat." Kaikesta huolimatta.

Liisa Enwald

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite