Puhdas vesi KITKAJOKI Kitkajärvi

Puhdas vesi KITKAJOKI Kitkajärvi

Tauno Kohonen , Mediatoimisto Rapid River Ky (Ed.)

Matkailu & maantiede

ePUB

50,6 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528008392

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 20.02.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Puhdas vesi KITKAJOKI Kitkajärvi -kuvatietoteos kokoaa tietoa Kitkajärven ja Kitkajoen luonnonsuojelun historiasta keskittyen Kuusamon ja Posion vesiluontoon, sen puhtauteen ja kauneuteen. Vesi on voimavara, jonka arvo tunnetaan kaikkialla. Oulun yliopiston edustaja, Ympäristökeskus, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, historian tutkijat, kirjallisuuden ja valokuvauksen edustaja, paikallisen luontokerhon Kitkan Viisaat ry:n edustaja sekä Kitkajärvellä ja Kitkajoella vuosikymmeniä kulkeneet kalamiehet osallistuivat tekstin tekemiseen.

Teos on kunnianosoitus puhtaalle luonnolle ja erityisesti arvokkaalle vesiluonnolle ja kansainvälisesti ainutlaatuiselle järvitaimenkannalle, jonka suojeleminen edellyttää jatkuvaa työtä.

Teoksen tuotosta menee osa Kuusamon ja Posion vesiensuojeluun Kitkan Viisaat ry:n kautta. Kaikilla on nyt mahdollisuus tukea tätä työtä. Teokseen sisältyy myös klassisen kuvateoksen Kitkan maa runollinen teksti sekä Valoa erämaassa kansainvälisen kuvateoksen teksti. Molempien vanhojen kirjojen painokset on ollut loppu.

Metsähallitus / Luontopalvelut on tehnyt esiselvityksen Oulangan-Paanajärven alueen soveltuvuudesta UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Esiselvityksessä mainitaan, että lupaavimmat kulttuuriarvot liittyvät perinteisiin, uskomuksiin, tapahtumiin tai kirjallisuuteen ja taiteeseen perustuviin arvoihin sekä kulttuurin ja luonnon vuorovaikutukseen. Tämä teos tukee ja kokoaa näitä arvoja.
Tauno Kohonen

Tauno Kohonen

Tauno Kohonen on kulkenut Kitkajoki- laaksossa vuodesta 1980 lähtien. Harrastuksena on ollut valokuvaus, kalastus, melonta ja hiihtäminen. Tärkeintä on ollut luonnossa oleminen. Kohonen toimi Kuusamon kunnan virkamiehenä 1980- luvun ajan, jolloin hän vaikutti henkilökohtaisesti Kitkajoen alueen Kitkanniemen suojeluun ja sen liittämiseksi Oulangan kansallispuistoon. Hän kuvaa itseään valokuvaajaksi luonnossa.

Valokuvaaja Tauno Kohonen on toiminut teoksen käynnistäjänä ja huolehtinut teoksen tekstien kokoamisesta, kuvien valitsemisesta ja taitosta.

Koin tärkeänä, että Kuusamon ja Posion merkittävimmät puhdasta luonnon kauneutta ja veden arvoa korostavat asiatiedot ja merkitykset kootaan yhteen teokseen. Nykypäivänä erityisesti matkailussa korostuu luonnon puhtaus ja kauneus, hiljaisuus ja rauha. Ne ovat universaaleja arvoja, jotka markkinoivat luontoa ja samalla sieltä saatavia kokemuksia. Hiljaisuuskin on elämys siinä missä revontulet, puhdas vesi kokemus siinä kuin luminen metsä, Kohonen vakuuttaa.

Mediatoimisto Rapid River Ky

Mediatoimisto Rapid River Ky (Ed.)

Vuonna 1991 hän perusti yrityksensä Rapid Riverin, joka sai nimensä Kitkajoesta. Kitkajoki- elokuvaa Kohonen on kuvannut viisi vuotta. Tuotantoyhtiö Rapid River on tehnyt myös erilaisia mediaprojekteja, videoita, internet-portaaleja ja kuvateoksia, joista merkittävin on seitsemällä kielellä Kuusamoa esittelevä Valoa erämaassa- teos. Teoksen kuvista tehty valokuvanäyttely kiersi Suomen ulkoasiainministeriön toimesta neljä vuotta kymmenenä kopiona eri maissa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite