Polseviikin Poika

Polseviikin Poika

Markku Lehikoinen

Romaanit & novellit

ePUB

716,1 KB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789515681591

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.07.2017

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
2,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Säkkijärvellä asuvan Mikon isä löydetään ammuttuna Viipuriin vievän tien varrelta. Mikko syyttää paikkakunnan paikkakunnan punaisia murhasta. Mikon epäilyt kohdistuvat Juhon isään, kylän työväenyhdistyksen puheenjohtajaan, Samuel Lehtoseen. Juho on Mikon vanha tappelukaveri. Pojilla on myös yhteinen ihastuksen kohde, kylän suurimman maatilan tytär, Miina.
Kun Mikko sisällissodan alussa katoaa paikkakunnalta, Juhokin lähtee kolmen ystävänsä kanssa sotaan. Sodan lopussa pojat joutuvat vangiksi Viipurin leirille. Mikko etsii tilaisuutta kostaa Juholle ja hakeutuu leirille töihin. Juhon isä teloitetaan, mutta Juho vapautetaan kesällä 1918. Syksyllä Mikko tulee Valtiorikosoikeuteen todistamaan Juhoa vastaan. Juhon entisen työantajan, nahkuri Mutrun, todistus pelastaa Juhon teloitukselta. Juho saa vankeustuomion, joka muutetaan äänioikeuden menetykseksi viiden vuoden ajaksi.
Juhon paluu kotikuntaan ei suju ongelmitta. Hän tuntee olevansa kyläläisten silmätikkuna ja ajautuu tämän tästä riitoihin työtoveriensa kanssa. Vähitellen tilanne muuttuu kestämättömäksi, ja Juho päättää lähteä etsimään töitä muualta.
Markku Lehikoinen

Markku Lehikoinen

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite