Pirteä päivä alkaa hyvällä aamiaisella

Pirteä päivä alkaa hyvällä aamiaisella

Minna Mononen

Ruuanlaitto, hyvinvointi & terveys

ePUB

8,5 MB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789528043522

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 08.02.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
3,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Tämä todentotta pitää paikkansa. Kun aloitat päiväsi runsaalla ja terveellisellä, hyviä valintoja sisältävällä aamiaisella, saat siten virkeyttä ja positiivista energiaa koko päiväsi tarpeisiin.

Monipuolisen aamiaisen nauttimisessa on useita hyötyjä. Kun aikaiset arkiaamut tuntuvat joskus vaikeilta ja väsyttäviltä, ja kiire määrää aamutoimien tahdin, voi aamiainen helposti unohtua taka-alalle. Sille kuitenkin kannattaa antaa aikaa. Hyvä aamiainen sisältää hitaasti imeytyviä, niin sanottuja hyviä hiilihydraatteja sekä riittävästi proteiinia. Lisäksi siihen on hyvä sisällyttää myös pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja. Kun ravitset kehosi ennen päivän alkavaa aherrusta, eivät väsymys tai kiljuva nälkä pääse yllättämään ennen lounasaikaa. Näin annoskoko pysyy maltillisena lounaallakin, ja terveellisiä vaihtoehtoja on helpompi valita lautaselle, kun äänekkäästi jo kuriseva vatsa ei houkuttele sortumaan tarjolla oleviin epäterveellisempiin syötäviin. Tämä auttaa luomaan hyvän jatkumon myös muille päivän tuleville ateriavalinnoille, sillä verensokeri ei pääse romahtamaan, nälkä pysyy kauemmin loitolla eikä napostelun himoa pääse syntymään missään vaiheessa päivää.

Olen koonnut tähän pieneen vihkoseen 20 omaa lempireseptiäni maistuviin aamupalahetkiin. Mikäli aamiaisesi sisältö tuntuu aina vain noudattavan sitä samaa tuttua kaavaa ja kaipaat siihen vaihtelua, tai haet muuten vain uusia ideoita aamupalapöytääsi, toivon että näistä resepteistä on sinulle apua ja iloa. Nämä sopivat erityisesti painonhallinnasta kiinnostuneille, mutta ovat toki hyviä vaihtoehtoja kenelle tahansa. Vihkonen sisältää ohjeita leipiin, puuroihin, smoothieihin ja munakkaisiin, viisi erilaista ohjetta kustakin ruokalajista. Voit noudattaa reseptejä säntillisesti tai vaihtoehtoisesti yhdistellä niistä omia mieleisiäsi variaatioita. Osa resepteistä, etenkin munakkaat sopivat myös lounaaksi. Jokaisen reseptin perään on merkitty kullekin kokonaisuudelle hiilihydraatit, proteiinit, tyydyttyneet ja tyydyttymättömät rasvat sekä kalorimäärä. Nämä on laskettu Finelissä, ja ovat noin-määriä, eivät täydellisen tarkkoja mutta hyvin lähellä sitä. Voit halutessasi valmistaa aamiaisesi kaveriksi vaikkapa höyryävän kuuman kupillisen jotakin ihanaa teetä josta pidät, kahvin joko mustana tai rasvattomalla maidolla tai puristaa lasiin raikasta mehua tuoreista appelsiineista.

Maistuvia aamiaishetkiä juuri sinulle!
Minna Mononen

Minna Mononen

Olen Minna, maistuvia mutta terveellisiä reseptejä kehittelevä ja niitä kokkaileva harrastajakirjoittelija Helsingistä. Olen jo vuosien ajan ollut kiinnostunut kaikesta ravitsemukseen liittyvästä, etenkin siitä, kuinka nauttimamme ravinto arkeemme ja terveyteemme vaikuttaa ja kuinka voisimme tehdä ruokailutottumuksistamme pienin askelin terveellisempiä. Kävin syksyllä 2013 Trainer 4 You:n ravintovalmentajakoulutuksen, josta sain paljon arvokasta tietoa aihepiiristä, jota olen parhaani mukaan soveltanut omassa arjessani ja jakanut sitä myös heille, jotka ovat apuani ravitsemuksensa parantamiseksi toivoneet. Ravinnon lisäksi sydäntäni lähellä ovat myös muu, niin fyysinen kuin psyykkinenkin hyvinvointi, ja erityisesti mielenterveyteen liittyvät asiat ja niiden parissa tulevaisuudessa työskentely ovat minulle tärkeitä. Kirjoittelen omaksi ilokseni paljon, ja haaveissani olisikin joskus saada julkaistuksi omia käsikirjoituksiani.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite