Pelastuuko Euroopan unioni?

Pelastuuko Euroopan unioni?

EU:n systeemikriisi, aikakauden olemus ja globaaliyhteiskunnan muodostuminen

Matti Puolakka, Pertti Koskela, Heli Santavuori, Pia Länsman

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

276 sivua

ISBN-13: 9789527352021

Kustantaja: Uusi Historia Ry

Julkaistu: 26.04.2019

Kieli: suomi

Hakusanat: Demokratian kriisi, Kansalaisliikkeet, Finanssikriisi, historianfilosofia, Vihapuhe

Arvostelu::
0%
25,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämän kirjan artikkelit perustuvat suomalaisen filosofin Matti Puolakan (1947-2018) näkemykseen demokratian kriisistä, aikakauden olemuksesta ja ihmiskunnan koko tiestä. Puolakan filosofista elämäntyötä esitellään lyhyesti kirjan alussa.

EU:n systeemikriisi on olemukseltaan laillisuuskriisi. EU:ssa ei toteuteta laillisuusvalvontaa oikeusvaltiolta edellytettävällä tavalla. Se on mahdollistanut lukuisat lakien ja sopimusten rikkomukset, joita kirjassa käydään perusteellisesti läpi.

Tämä näkemys poikkeaa muusta EU-kritiikistä. Ainutlaatuinen on myös vanhempi tutkimus siitä miten EU:n itälaajentuminen toteutettiin jäsenyyskriteereistä piittaa­matta, esimerkkinä Viron jäsenyysneuvottelut.

Kriisin ratkaisemiseksi on en­sin todettava tapahtuneet vääryydet ja lainrikkomukset ja selvitettävä niiden syyt. Kirjoittajat ehdottavat totuuskomissiota pysyvänä valtioelimenä EU:hun ja sen jäsenmaihin. Se edellyttää oikeusfilosofisen ajattelun kehittämistä tämän ajan uusien haasteiden pohjalta. Sitä varten tarvitaan laajaa, aatehistoriaan ankkuroitua keskustelua yhteiskunnan kaikilla tasoilla niin, että perustuslakeja voidaan muuttaa.

Kirjassa esitellään myös ehdotusta: Mikä ihminen on? -totuusfoorumi & väittelysanakirja on ehdotus eettiseen verkostoitumiseen perustuvaksi kansalaisliikkeeksi, somealustaksi ja opintofoorumiksi.

Lisätietoja
https://humanpath.net
Matti Puolakka

Matti Puolakka

Suomalaisen filosofin, Matti Puolakan (1947-2018) luoma filosofinen universaalihistoria - esihistorian, historian ja aatehistorian yhdistävä näkemys - perustuu määritelmään ihmisestä. Hänen historianfilosofiansa peruskäsite on ihminen.

Kun Matti Puolakka hahmotteli globaaliyhteiskunnan peruspiirteitä, hän ei keksiskellyt omasta päästään haavekuvia siitä, "mitä pitäisi olla", vaan tutki sitä, "miten tähän on tultu". Puolakan näkemys on voinut syntyä vasta tänä aikana. EU:n - ja yleensä demokratian - kriisin analyysi on sen olennainen osa.

Pertti Koskela

Pertti Koskela

Pertti Koskela on Uusi historia ry:n varapuheenjohtaja, tutkimusvastaava ja Uusi historia -sivuston päätoimittaja.

Heli Santavuori

Heli Santavuori

Heli Santavuori on Uusi historia -sivuston toimitussihteeri ja Uusi historia ry:n hallituksen jäsen.

Pia Länsman

Pia Länsman

Pia Länsman on Uusi historia ry:n puheenjohtaja ja Uusi historia -sivuston toimittaja.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite