Peilin takana toinen maailma
Uutuus

Peilin takana toinen maailma

Runoja

Pekka Rapatti , Uusi historia ry (Ed.)

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

64 sivua

ISBN-13: 9789527352175

Kustantaja: Uusi Historia Ry

Julkaistu: 09.11.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
12,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Pekka Rapatin runot ovat oivaltavia, usein humoristisia. Niitä voisi kutsua ajatusrunoudeksi; ne sisältävät sekä paradoksaalisia huomioita elämästä että eleettömästi kerrottuja, liikuttavia tuokioita joihin lukija välittömästi samaistuu.

Rapatti itse kertoo tämän runokokoelman synnystä seuraavasti:

"Aloin aluksi kirjoittaa vain itselleni. Halusin selventää ajatuksiani ja tunteitani, suhdettani elämääni ja maailmaan. Huomasin, ettei pelkkä pöytälaatikkoon kirjoittaminen riitä. Runot oli tuotava muille ihmisille. Kun esittää runojaan julkisesti, joutuu asettamaan itsensä alttiiksi yleisön edessä ja seisomaan runojensa takana. Kokemus on hyvin puhdistava ja palaute välitöntä.

Itselleni on tärkeää pohtia runoissa myös yhteiskunnallisia asioita. Se ei tarkoita erilaisten runojen arvottamista aiheiden mukaan. Runouden voima on sen monipuolisuudessa. Jokainen ilmentää omaa persoonallisuuttaan. Satojen kukkien on annettava kukkia.

Kaikenlainen omaehtoinen kulttuuriharrastus voi saada innoituksensa ja kukoistaa vain avoimessa ja demokraattisessa ilmapiirissä, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Totalitaarisissa oloissa joutuu valtion kontrollin alle tai harrastamaan itsesensuuria. Rehellisyydestä taas joutuu luultavasti vankilaan. Kaikenlainen vapaa kulttuuritoiminta on vallanpitäjien kannalta hyvin epäilyttävää. Sehän haiskahtaa ajattelulta. Ja ajatteluhan on nimenomaan vallan vihollinen."
Pekka Rapatti

Pekka Rapatti

Pekka Rapatti alkoi kirjoittaa runoja jäätyään eläkkeelle. Hän osallistui monenlaisille kirjoittajakursseille, mutta runokurssiin hän osallistui epäilevin mielin, kunnes huomasikin pitävänsä runojen kirjoittamisesta. Tätä seurasi lavarunouskurssi, joka oli käänteentekevä kokemus. Hän on myös osallistunut aktiivisesti runopiireihin ja runomikkitilaisuuksiin eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Rapatin runot ovat hyvä esimerkki siitä, että runollinen itseilmaisu kuuluu kaikille, ja että harrastajatasolta nousee laadukasta ja oivaltavaa tulosta, joka ansaitsee hyvin laajemman lukijakunnan.

Uusi historia ry

Uusi historia ry (Ed.)

Uusi historia ry julkaisee editointeja ja tutkimuksia Matti Puolakan historianfilosofiasta sekä keskustelua samasta aihepiiristä: esihistorian, historian ja ihmiskunnan itsetuntemuksen historian ykseydestä samoin kuin nykymaailman tilasta. Yhdistys julkaisee myös muistelmia ja kaunokirjallisia teoksia.

https://humanpath.net
https://newhistory.fi
https://www.facebook.com/uusihistoria
https://www.facebook.com/groups/historiallista

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite