Palo-Eemeli

Palo-Eemeli

Emil Rifin muistelmat

Katja Kytölä (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

951,9 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528090021

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 27.05.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Emil Rif syntyi vuonna 1888 Viitasaarella. Hän oli huutolaispoika ja lähti Viitasaarelta rengiksi jo 14- vuotiaana. Emil kuvaa muistelmissaan tarkasti tuon ajan Viitasaarta ja elämää sekä ihmisiä siellä. Emilin tie vei hänet Padasjoen, Maakesken ja Kotkan kautta Varkauteen.

Varkauteen Emil tuli perustettavaan palokuntaan palopäälliköksi ja tehtaiden talouspäälliköksi vuonna 1917. Tässä toimessa hän toimi eläkeikäänsä saakka. Emilin haave pikkupojasta asti oli ollut tulla virkamieheksi.

Emilistä on kirjoitettu useissa julkaisuissa Varkauden ja Varkauden palokunnan historian yhteydessä. Tämä kirja on hänen omaa tuotantoaan, mitä ei ole voinut lukea koskaan aikaisemmin. Kirja tuo esille Emilin omat ajatukset, tunteet ja perhesuhteet. Emil Rif tunnettiin sitoutuneena ja intohimoisena palopäällikkönä, mutta hän oli myös hyvin herkkä neljän lapsen isä ja kaksi kertaa naimisissa. Emil kirjoittaa muistelmiaan kauniisti ja tarkkanäköisesti. Emil kuoli vuonna 1970.

Kirja antaa aikalaiskuvaa erityisesti 1800-1900- lukujen taitteen Viitasaaresta ja Varkaudesta vuosilta 1917-1962. Kirja julkaistaan vuonna 2019, jolloin Varkauden kaupunki täyttää 90 vuotta.

No authors available.

Katja Kytölä

Katja Kytölä (Ed.)

Katja Kytölä (s. 1971) on helsinkiläinen väkivaltatyön asiantuntija, sosionomi ja terapeutti. Hän on Emil Rifin tyttären tyttären tytär.

Katja Kytölä on itsekin asunut Varkaudessa 35 vuotta. Emil Rifin tarina on kiehtonut Katja Kytölää ja hän on kirjoittanut puhtaaksi Emil Rifin omakätiset muistelmat ja julkaissut ne Emil Rifin lastenlasten luvalla. Katja Kytölä halusi säilyttää muistelmien autenttisuuden, joten kirja on suoraan Emil Rifin itsensä kynästä.

Katja Kytölä on kirjoittanut teokseen myös esipuheen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite