Pako takaisin

Pako takaisin

Patricia Rodríguez

Romaanit & novellit

ePUB

562,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789525850871

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 15.07.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kulttiohjaaja David Lynchin vaikutuspiirissä kiitävä unenomainen road trip.

Espanjalaisen Patricia Rodríguezin (s.1975) teoksessa nainen tekee matkaa sisimpäänsä mahdollisuuksien Kaliforniassa, imperiumin aikaisen loiston kadottaneessa Englannissa ja esiäitiensä Espanjassa.

Mm. kahlekuningas Harry Houdini, paperiton siivooja, kuolleiden nimiä keräävä nainen, maailmansodan kaiut ja nykyhetken avuttomuus sävyttävät matkaa.

Lynchin elokuvien tavoin teos kuvaa ihmisen pyrkimystä hallita luontoa, mutta luonto säilyy omana painajaismaisena mysteerinään.

Kahden kertomuksen täydentämä romaani on hitaasti nautittavaksi tarkoitettu timantti.
Patricia Rodríguez

Patricia Rodríguez

Lontoossa asuva ja työskentelevä Patricia Rodríguez on Valladolidissa, Pohjois-Espanjassa, vuonna 1975 syntynyt kirjailija. Hän on opiskellut taiteita Middlesexin yliopistossa ja on toiminut mm. El Paisin ja Vanity Fairin avustajana. Vuonna 2002 hän perusti taide- ja kirjallisuuslehti Kilimanjaron. Hän on työskennellyt mm. käsikirjoittajana ja copywriterina. Hänen ensimmäinen teoksensa, romaani 19 Pulgadas (El Aleph Editores, 2008) oli arvostelumenestys. Pako Takaisin (La Huida Inversa, El Desvelo Ediciones, 2015) on transsendenttinen kuvaus ahdistuneen minäkertojan, nuoren naisen, matkasta sisimpäänsä David Lynchin elokuvien hengessä. Lynchin vaikutus tulee esille jo romaanin Concorde-aiheisessa motossa - Lynch matkusti Concordella tavan takaa. Teoksen road trip etenee pakotteettomasti maissa, merillä ja ilmassa kadotetun menneisyyden - mm. brittiläisen imperiumin ja toisen maailmansodan kaikujen - ja kiihtyvän, unettoman nykyisyyden muodostamassa jet-lag-tilassa. Kirjailijan kieli on lyyrisen karua proosaa, jossa jokainen virke on harkittu ja puhtaaksi siistitty. Eräiltä osin Joseph Conradin kirjailijaääneen viittaava teksti soljuu odottavassa tunnelmassa, eikä mitään ylimääräistä paljasteta edes lopussa. Teoksen kokonaisuutta sävyttävät kulttuuriset viitteet, jotka tekevät lukukokemuksesta unenomaisen matkan paitsi ihmisen tietoisuuteen ja räjähdysalttiiseen tunnetilaan, myös subjektiivisesti koettuun aikakauteen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite