Pahan onnen pois panisin

Pahan onnen pois panisin

Inkeriläisperheeni vaellukset

Nina Lavonen , Juminkeko-säätiö 0854209-0 (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

164 sivua

ISBN-13: 9789525385977

Kustantaja: Juminkeko-säätiö

Julkaistu: 13.04.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
9,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Inkeriläisten monimuotoinen lähihistoria sadan viime vuoden ajalta on läsnä tutkija Nina Lavosen muistelmissa. Ne kertovat, minkälaisiin pyörteisiin inkeriläiset joutuivat Venäjän vallankumouksen, kollektivisoinnin ja toisen maailmansodan seurauksena, Karkotukset omalta asuinalueelta alkoivat jo 1930-luvulla, mutta suureen mittaan ne paisuivat sodan vaiheissa, kun saksalaisten miehittämältä alueelta inkeriläisiä siirrettiin Viron kautta Suomeen ja sieltä välirauhan jälkeen takaisin Neuvostoliittoon, ei Inkerinmaalle, vaan Keski-Venäjälle tai Siperiaankin asti, josta monet perheet siirtyivät myöhemmin Karjalaan.
Nina Lavonen

Nina Lavonen

Nina Lavonen on tutkija, joka on tehnyt elämäntyönsä Venäjän Tiedeakatemian Karjalan Tiedekeskuksen Kielen, kirjallisuuden ja historian instituutissa kansanperinteen tutkijana Petroskoissa. Eläkeiässä paluumuuttajana Suomeen siirryttyään hän jatkoi tutkimustoimintaansa valiten kohteeksensa oman kansansa historiaan liittyviä aiheita. Hänen aikaisempi Súomessa ilmestynyt tutkimus Puhtaat pojat, taivaan tyttäret ilmestyi Juminkeon kustantamana vuonna 2012.

Juminkeko-säätiö 0854209-0

Juminkeko-säätiö 0854209-0 (Ed.)

Juminkeko on Kalevalaan liittyvää kultuuriperinnettä vaaliva kulttuurilaitos, joka harjoittaa myös kansainvälistä kulttuurivaihtoa, etupäässä Karjalan tasavallan kanssa. Käytännön tehtäviin kuuluu näyttelyiden järjestäminen, julkaisujen tuottaminen ja monimuotoinen hanketoiminta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite