Operaatio Joulupukki

Operaatio Joulupukki

Jaana Aalto

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

408 sivua

ISBN-13: 9789523399938

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.03.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jännittävä, hauska, ihmeellinen fantasiaseikkailu kaikenikäisille.
Joulupukki ryöstetään. Korvatunturi uhataan räjäyttää.
Joulu vaarassa peruuntua - ja kaikki seuraavatkin. Seuraisi koko tonttumaailman romahdus.
Tällaista kertomusta tontuista ei ole ennen kirjoitettu. Jokaisen olisi syytä tietää, mitä tonttumaailmaan nykyään kuuluu.
Korvatunturi 6.3 -päivitys.

Yksityisetsivä Pekka, Pukin apulainen Luciaana sekä tekniikkatonttu Safiiri ryhtyvät mahdottomalta tuntuvaan tehtävään:
Pelastakaa joulu, aikaa vuorokausi.
Suomen valtiolla ja tonttumaalla on sopimus, joka velvoittaa tonttuja ilmoittamaan vakavat rikkeet ja pyytämään niissä tutkimusapua.

Venäläiset tontut ryöstävät Joulupukin, käyvät sieppaamassa hänet avaruusaluksella Korvatunturilta kesken joulukiireiden. He jättävät pommin, joka räjähtää 23 tunnin kuluttua, ellei vaatimuksiin suostuta. Räjähdys tappaisi tuhannet Korvatunturin tontut, vaikka he olisivat muualla; aika tulisi tonttuihin, tekisi heistä tavallisia kuolevaisia. Tonttujen energiakeskusten värähtelytaajuus mahdollistaa pitkän iän, ajattomuuden.

Pekan on vaikea uskoa, että nuori tonttuneitonen on istunut leirinuotiolla Buffalo Billin ja Istuvan Härän mukana, Pekan lapsuuden villin lännen leikkien sankareiden seurassa. Ja kinastellut maailmankaikkeuden arvoituksista Einsteinin ja Stephen Hawkingin kanssa.
Supertietokoneet yrittävät ratkaista pommin pysäytyskoodia.
Vaihtoehtojen selaaminen kestää tuhat vuotta, vaikka koneet seulovat 300 000 biljoonaa lukua sekunnissa. (Maailman nopeimman superkoneen teho on n. 100 000 biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa.)

Jäljet johtavatkin sitten Ruotsiin, Gävlen kaupungin alla olevaan tonttumaailmaan, jossa suomalaisetkin tontut ennen asuivat. Ryöstössä mukana myös puolimaailma, rikollisista tontuista ja peikoista, kouvoista yms. kummajaisista muodostunut yhteisö, joka on hylännyt tonttujen ylevät perinteet. Kuka on ryöstön suunnittelija? Mitä Pukista halutaan?

Mustan Valon miekka? Energiakeskus Japanissa?
Ja mitä tekee prinsessa Madeleine Ruotsin tonttumaassa?
Gävlen olkipukki on saanut alkunsa kirjan sankaritonttutyttöjen ideasta!

Tietoa joulun ja joulupukin historiasta, eri maiden joulutavoista. Mistä kaikki alkoi? Ketä voidaan pitää joulupukin esikuvana? Miten suomalaisuus ja ruotsalaisuus liittyvät joulupukin ulkomuotoon?
Pekka joutuu hurjaan ja vaaralliseen seikkailuun yrittäessään pelastaa joulun ja Joulupukin, yrittäessään estää Korvatunturin tuhoutumisen.

www.jaanaaalto.com
Jaana Aalto

Jaana Aalto

Website: www.jaanaaalto.ga/

Kiltti ja humoristinenkin tarina

Kouvolan Sanomat

syyskuuta 2018

Kirjassa kaikki tulevat joulut ovat vaarassa. Venäläiset tontut ryöstävät joulupukin ja jättävät pommin, joka uhkaa räjäyttää Korvatunturin tonttuineen. Lopulta jäljet johtavat Ruotsiin. Yksityisetsivä Pekka kumppaneineen ryhtyy mahdottomalta tuntuvaan pelastusoperaatioon. Luvassa on hurjia seikkailuja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite