Opas vanhemmalle lapsen koulunkäynnin tukemiseen

Opas vanhemmalle lapsen koulunkäynnin tukemiseen

Miten tukea lasta oppimisen ja koulunkäynnin haasteissa koulupolulla?

Johanna Mäki-Havulinna, Kristiina Kydén

Oppiminen & kielet

Pehmeäkantinen

80 sivua

ISBN-13: 9789526947945

Kustantaja: Oppimisen käytännön tuki - Lobelia ry,

Julkaistu: 06.06.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Opas vanhemmalle lapsen koulunkäynnin tukemiseen tarjoaa apua koulunkäynnin haasteisiin ja antaa tietoa koulun tukikeinoista. Vanhemman on tärkeää tietää, millaista oppimisen ja koulunkäynnin tukea lapsi saa koulussa ja miten vanhempi voi itse auttaa lastaan oppimisen tukemisessa - joskus niissäkin tilanteissa, kun varsinaisia ongelmia ei ole. Opas vanhemmalle lapsen koulunkäynnin tukemiseen peräänkuuluttaa lapsen arkirutiinien tärkeyttä ja vuorokauden rytmittämistä siten, että aikaa riittää hauskuuteen, mutta myös velvollisuuksiin, kuten koulunkäyntiin ja läksyjen tekemiseen.

Kirja antaa tietoa tuen muodoista koulussa ja tärkeitä vinkkejä siitä, miten vanhempi voi tukea lastaan oppimisen ja koulunkäynnin haasteissa. Kolmiportainen tuki, inkluusio tai pedagoginen arvio saattavat olla vanhemmille vain sanahelinää, joka ei konkretisoidu ilman avaamista tai perusteellista tiedonhakua. Tässä kirjassa kerrotaan, mitä koulun tukitoimet tarkoittavat käytännössä ja miten oppilashuolto voi tukea lasta koulussa. Kirjassa viitatut asetukset ja lainsäädäntö on pyritty esittämään selkeästi arjen ja käytännön näkökulmasta.
Johanna Mäki-Havulinna

Johanna Mäki-Havulinna

Johanna Mäki-Havulinnan kiinnostus opetusmateriaalin kirjoittamiseen juontaa juurensa hänen vuosien kokemukseen kouluttajana ja erityisopettajana. Opetuksen ja kasvatuksen asiat ovat Mäki-Havulinnalle sydämen asia. Kasvatustieteen tohtorina hän näkee tärkeäksi sen, että pedagogiikasta voi keskustella ymmärrettävästi, ns. kansanomaisella tavalla. Johanna Mäki-Havulinna on tekijänä oppilaan tukemisen kysymyksiä käsittelevissä teoksissa Oppilaan tuki I ja Oppilaan tuki II.

Kristiina Kydén

Kristiina Kydén

Kristiina Kydén on toiminut perusopetuksessa päätoimisesti erityisopettajana vuodesta 2002 lähtien. Pedagogiikasta ja alan ilmiöistä Kydén innostui 2000-luvun taitteessa valmistuttuaan ensin aineenopettajaksi ja vähän myöhemmin erityisopettajaksi. Kydénillä on kokemusta taidehistorian alan artikkeleiden kirjoittamisesta ja toimittamisesta. Kydénin kiinnostus kirjoittamiseen on jatkunut, ja näin hänen kymmenien vuosien opetus- ja kasvatusalan kokemuksensa kulminoituu tekstinä yksiin kansiin kirjaksi. Kristiina Kydén on tekijänä oppilaan tukemisen kysymyksiä käsittelevissä teoksissa Oppilaan tuki I ja Oppilaan tuki II.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite