Opas hoiva-avustajille

Opas hoiva-avustajille

Eeva Tokola

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

128 sivua

ISBN-13: 9789528050544

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.12.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Opas hoiva-avustajille on suunniteltu ensisjaisesti ikäihmisten välittömässä asiakastyössä toimiville avustajille ja henkilökohtaisille avustajille.
Ensimmäisessä luvussa kuvataan avustamistyötä ammattina, palkkatyönä ja siihen liittyvää ammatillista vastuuta ja eettisiä periaatteita. Toinen luku sisältää kaikissa hoiva- ja avustamistehtävissä noudatettavat yleiset periaatteet, kuten aseptinen, ergonominen ja suunnitelmallinen toimintatapa.
Kolmas luku kuvaa yksityiskohtaisesti piirroskuvien avulla, miten avustetaan liikkumisessa, peseytymisessä, wc-käynniellä ja muissa päivittäisissä henkilökohtaisissa toimissa. Hoiva-avustajat osallistuvat rajatuissa tapaukissa myös lääkkeen antamiseen, johon liittyvät käytännön ohjeet ja viranomaismääräykset on myös kuvattu.
Kirjan toinen osa kuvaa päivittäistä apua tarvitsevien asiakasryhmien avustamisen tapoja ja erityispiirteitä; kuten muistisairaat, Parkinson-tautia sairastavat, liikuntaesteiset, kuulo-,näkö-ja puhevammaiset.
Lopuksi kerrotaan, millainen on ikäihmisen turvallinen koti.
Eeva Tokola

Eeva Tokola

Olen toiminut sairaanhoitajana, osastonhoitajana ja ylihoitajana erikoissairaanhoidossa, vanhainkodissa johtajana ja sairaanhoitajien, lähihoitajien hoiva-avustajien kouluttajana. Olen kirjoittanut sote-alan oppikirjoja ja yhden muistelmateoksen, jossa sairaalan eri ammattiryhmät muistelevat työtään 1960-luvun alusta 2000-luvun alkuun. Olen nyt työeläkkeellä.
Olen edelleen seurannut ammattilehtien ja median kautta hoiva- ja hoitotyön ja koulutusen muutoksia ja kehityssuuntia tavoitteena päivittää sote-alan oppikirjat vastaamaan tämän päivän tietoja.

 -

- (Ed.)

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite