Olemmeko ymmärtäneet väärin ilmastomuutoksen?

Olemmeko ymmärtäneet väärin ilmastomuutoksen?

Matti Moilanen

Luonnontieteet & ympäristö

ePUB

2,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528021391

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 21.02.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja todistaa matemaattisten mallien ja tilastoitujen faktojen avulla, että ilmastonmuutoksessa on kyse paljon laajemmasta ilmiöstä kuin ilmaston lämpenemisestä ja ilmaston hiilidioksidin määrän kasvusta. Kirjassa edetään yksinkertaisesta ilmastomallista merten hiilidioksidi-nielun ja kemiallisen varastoinnin kuvaukseen. Lisäksi maapallon energiamuutoksen malliin liitetään El Niño- ja La Niña-ilmiöt. Tutkimus paljastaa sen hälyyttävän tiedon, että merten happamoitumisprosessi voi johtaa skeptikot uskomaan, ettei hiilidioksidin kasvu nosta ilmaston lämpötilaa ja että voidaan luopua ehkäisevistä toimenpiteistä. Kuitenkin merten happamoituminen jatkuu ja merien eliöstöt kuolevat noin 60 vuodessa mikäli ilmaston hiilidioksidi-pitoisuuden kasvu jatkuu nykyisellä tasolla. Lisäksi merien kumuloituva kemiallinen energiavarasto peittää sen tuhoisan seurauksen, että kun happamoituminen saavuttaa kriittisen pisteen, varastoitunut energia voi purkautua äkillisesti kovana kuumuutena. Tämän jälkeen ihmiskunta ei enää voi estää korjaamatonta tuhoa. Merien tilan seurantatutkimukset ovat jääneet varjoon ilmastomuutoksen keskustelun alle. Edellä esitetyt asiat on esitetty kirjassa matemaattisten tarkastelujen kautta.
Matti Moilanen

Matti Moilanen

Matti Moilanen on DI, jonka opiskelun pääaine liittyi mallintamiseen. Työtehtäviin kuului mm osallistuminen Neste Oy:n optimointimallien tekemiseen, voimalaitosten käytön optimoinnin mallintaminen ja Päijännetunnelin dynaamisen käytön simulointimallin tekeminen.
Ilmastomalli alkoi kiinnostaa, koska ilmastomalleista saatavat tiedot olivat ristiriitaisia mitattuihin lämpötiloihin verrattuna. Lisäksi ilmastotieteilijöiden ja skeptikkojen välinen kinastelu näytti vain yltyvän. Näin päädyin ottamaan selvää tilastollisilla menetelmillä käyttäen Internetistä löytyviä mittaustietoja uudenlaisesta maapallon energiamuutoksen mallista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite