Nyt mä bonjaan

Nyt mä bonjaan

Suomi-stadi-sanakirja

Heikki Paunonen, Jeongdo Kim

Oppiminen & kielet

ePUB

706,6 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528092841

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 21.09.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
17,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Gimma, brenkku ja dorga ovat useimmille tuttuja sanoja, mutta oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon Stadin slangissa on sanoja tytöstä, tyhmästä tai alkoholista? Ehkä et, mutta vastaus löytyy tästä sanakirjasta. Muita suosittuja aihepiirejä ovat mm. poliisi ja maalainen.

Tämä sanakirja perustuu Heikki ja Marjatta Paunosen Stadin slangin suursanakirjaan Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii (2000), josta he saivat vuonna 2001 Tieto-Finlandia-palkinnon.
Hakusanoina ovat yleiskielen sanat, kuten tyttö ja tyhmä. Joka sanan kohdalla on mainittu kaikki siitä Stadin slangissa käytetyt vastineet käyttöaikoineen. Hakusanoja on yhteensä yli 11 000.

Slangi ei ole koskaan ollut sosiaalisesti korrektia kieltä. "Mikään luonnollinen ei ole häpeällistä", teroitti professori Matti Kuusi opiskelijoilleen 1960-luvulla. Tämä periaate on ohjannut Heikki Paunosta slanginkeruussakin. Tässäkään kirjassa mitään ei ole sensuroitu.

Tämä kirja on myös opas Helsingin kaupunki- ja kulttuurihistoriaan yli sadan vuoden ajalta. Siitä löytyy niin 1900-luvun alkupuolen kengänkiillottajapoikien, blankkareiden ja jynssäreiden, kuin sata vuotta myöhempien graffitintekijöiden, peinttaajien ja kyhääjien, käyttämät sanat.
Heikki Paunonen

Heikki Paunonen

Heikki Paunonen (s. 1946) on suomen kielen emeritusprofessori Tampereen yliopistosta ja edelleen Helsingin yliopiston suomen kielen dosentti. Hän on tallentanut ja tutkinut Helsingin puhekieltä ja Stadin slangia 1970-luvun alusta lähtien.

Jeongdo Kim

Jeongdo Kim

Jeongdo Kim (s. 1989) muutti Etelä-Koreasta Suomeen vuonna 2012. Hän väitteli syksyllä 2019 Helsingin yliopistossa suomen kielen sanastoon liittyvästä aiheesta. Siinä yhteydessä hän perehtyi myös Stadin slangiin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite