Nuoruus. Nyt.

Nuoruus. Nyt.

Kirjoituksia nuoruudesta

Nuortenkirjat

Pehmeäkantinen

72 sivua

ISBN-13: 9789528056928

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.04.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
8,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Miltä näyttää tämän päivän nuoruus? BoD:n ja Lukufiiliksen kirjoituskilpailussa 13–19-vuotiaita pyydettiin kertomaan nuoruudesta juuri nyt. Kilpailuun osallistuneissa teksteissä pohditaan nuoruutta käännekohtana, eroja ja ristiriitoja nuoruuden, lapsuuden ja aikuisuuden välillä sekä sitä, millä tavalla nykynuoruus on ainutlaatuista. Kirjoittajat tarttuvat sekä esseiden että fiktion muodossa nuoria koskeviin ja askarruttaviin aiheisiin kuten ystävyys, erilaisuus ja kiusaaminen. Myös ajankohtaiset teemat ilmastonmuutoksesta sosiaalisen median vaikutukseen ja koronapandemiaan heijastuvat teksteistä.

Tähän kirjaan on koottu 17 tuomariston kilpailun parhaaksi valitsemaa tekstiä. Voittajaksi nousivat Noora Helsto runollaan ”Nuoruusiän kriisi” ja Otto Rantanen esseellään ”Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, sitä ei voi kiertää – nuoruudesta täytyy mennä lävitse”. Kirjan tuotot ohjataan Lukufiiliksen, nuorten oman verkkojulkaisun, toimintaan.

No authors available.

 Books on Demand

Books on Demand (Ed.)

 Lukufiilis

Lukufiilis (Ed.)

Paras aika elää

Kodin Kuvalehti

heinäkuuta 2021

Kun 13-19-vuotiaita pyydettiin kirjoittamaan nuoruudesta, lopputulos on omakohtaisuudessaan pakaduttava. Kirjoituskilpailun parhaimmistosta koottu kirja luo uskoa tulevaisuuteen ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin. Maailma muuttuu, mutta se saa muuttua.
Nuorten oivallukset ja kuvaukset elämästään ovat hienoja. Kuten tämä Otto Rantasen kirjoittama: "Nuoruus on auringonpaisteessa järvien keskellä vastatuuleen pyöräilyä ja samalla silkasta vapauden riemusta täyttä kurkkua huutamista."

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite