Nuket ilman rajoja
Suosittu

Nuket ilman rajoja

Jan-Henrik Johansson

Lastenkirjat

ePUB

20,2 MB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789523180437

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.09.2014

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
11,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Nuket ilman rajoja on satukirja, joka on tarkoitettu 6-12-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Sadut pyrkivät luomaan uteliaisuutta ja kiinnostusta vieraita kulttuureja kohtaan ja siten edistämään suvaitsevaisuutta ja vahvistamaan lapsen kykyä kohtamaan erilaisuutta globalisoituvassa maailmassa.

Kirjan sadut perustuvat eri maista tulleiden maahanmuuttajien haastatteluihin. Maahanmuuttajat esittelivät nukkeja kotimaistaan ja kertoivat kokemuksistaan. Kirjailija muokkasi kertomukset mielikuvituksellisiksi saduiksi. Kirjassa satujen kertojia ovat maahanmuuttajien nuket.

Perinteisten kansansatujen sijaan tämän kirjan satujen taustalla ovat nykymaailman haasteet. Sadut kertovat sadun muodossa maastamuuton välttämättömyydestä, paremman elämän toivosta ja kaipuusta vanhaan kotimaahan muuton jälkeen. Kirja on jaettu viiteen lukuun, joiden teemat ovat: ilmastonmuutos, kansainvälinen koulutus, kulttuuri ja identiteetti, turvallisuuden tarve ja rajaton maailma. Jokaisen luvun sadut käsittelevät eri tavoilla luvun teemaa.

Kirjan satujen autentisuuden tunteen välittämiseksi kirjan kaikki kuvitukset ovat valokuvia maahanmuuttajien nukeista. Jokaisen sadun taustalla on maahanmuuttajan henkilökohtainen kokemus. Autentisuuden lisäämiseksi on jokaisen suomenkielisen sadun jälkeen lisätty myös satu kerrottuna nuken omalla äidinkielellä. Esim koululuokassa tai naapuristossa saattaa olla toinen lapsi tai aikuinen, joka osaa tämän kielen ja saattaa haluta lukea sadun äidinkielellään.

Jokaisen sadun jälkeen löytyy myös kappale otsikoituna ”Lue lisää”. Siinä selitetään sadussa käytettyjä kulttuurisidonnaisia erikoistermejä. Siinä luetellaan myös linkkeja internettiin, jossa kerrotaan enemmän sadun taustalla olevista globaaleista haasteista tai muutosprosesseista. Linkit on tarkoitettu lasten vanhemmille tai opettajalle ja tämän aineiston toivotaan tarjoavan lisää materiaalia lapsen ja lukijan väliselle keskustelulle. Sadun lopuksi kehoitetaan lasta itse kommentoimaan sadun tapahtumia ja ehkä itse etsimään lisää tietoa sadun taustasta.
Jan-Henrik Johansson

Jan-Henrik Johansson

Kirjailija ja filosofi Jan-Henrik Johansson on työskennellyt Maailmanpankin ja Euroopan Unionin tehtävissä Euroopassa, Amerikassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Hän on myös toiminut julkisen sektorin virkamiehenä Suomessa.

Kokemukset kansainvälisten järjestöjen kehitystyöstä eri puolilla maailmaa ja yhteistyöstä maahanmuuttajien kanssa Suomessa herättivät ajatuksen kirjoittaa kirja globalisaatiosta lapsille, tavalla jonka lapset voisivat ymmärtää ja omaksua.

Koska maailma muuttuu tällä hetkellä nopeammin kuin koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa, on kipeä tarve valmentaa lapsiamme ymmärtämään niitä muutoksia ja ilmiöitä, joita he elämänsä aikana tulevat kohtaamaan. Lapsemme tulevat elämään voimistuneen ilmastonmuutoksen, superteknologian ja haastavan kansainvälisen päätöksenteon maailmassa. Meidän pitää panostaa antamaan heille parhaat mahdolliset eväät ottamaan vastuu maapallostamme.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut Elisabeth Rehn, ministeri ja ihmisoikeustaistelija.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite