Novellit  tekniikasta

Novellit tekniikasta

Aulis Saarijärvi

Romaanit & novellit

ePUB

340,5 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528018049

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 27.09.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kolme nykyaikaista tekniikan novellia. Ensimmäisessä rakennetaan uudentyyppinen ilmatyynyalus, jossa kaasuturbiinit imee edestä paineilman alle ja reaktiovoimaksi. Saadaan suuri hyötysuhde vielä pakokaasuistankin. On erikoinen, uusi ilmaverhojen rakenne, sekä aluksen runkoratkaisut kennorakenteina. Siitä tulee myös päähenkilön loppuelämän koti ja paikka elää pois kaupungin ja kiireen paineesta.

Toisessa novellissa raskaan kaluston korjaamoelämää, liikennöitsijöiden arkipäivän kertomusta, samalla, kun työtön tilausbussikuski toteuttaa häkäasuntobussiaan. Siitä tulee vartaansa vailla oleva häkäkaasutuskeksintö jätemuovista, jolla lähes dieselöljyn energia kilossa ainetta! Samalla poistuu yhteiskunnan veroluonteiset maksut. Ystävyyden katkaisee kuolema, mutta vaimo jatkaa yhteistä matkaa, muuttaen kaiken rahaksi kuolinpesästä.

Kolmas novelli kertoo myös keski-ikäisestä miehestä, jolla tavallaan kaatuu maailma niskaan. Loppuu lentäjätyö, kuolee veli, on pelastettava hänen elämäntyönsä erikoinen betonialus Puolalasta telakalta. Sen sydän on vanha lasten lelun put-put -höyrysyöksyputki, nyt tutkittu viimeisemmän tieteen ja osaamisen tiedolla. Paineistetun höyryn avulla putkessa laukaistaan vesi taakse suureen vauhtiin tekemään reaktiovoiman. Keksintönä lelu jo 200 vuoden takaa, joka on nyt käytössä. Antaa käytetyn energian lähes kaiken työskentelyyn, eli puskemiseen alusta eteenpäin.
Aulis Saarijärvi

Aulis Saarijärvi

Aulis Saarijärvi ei ole apurahakirjoittaja. Hän ajalla 2015 - 2018 anoi 69 kertaa säätiöiltä, rahastoilta ja Taikelta apurahaa saamatta. Hän tämän vuoksi katsoi tuotantonsa niin huonoksi, että se piti tuhota 90 prosenttia pois. Kirjoista tuli harvinaisuuksia antikvaareihin.
Aulis Saarijärvi on Sanaston tilastossa kirjoittanut 42 romaania jännityksestä, sodasta, historiasta, tekniikasta ja huumorista. Hän pelasti suomalaisen kaunokirjallisuuden kultaisen hunajatynnyrin tuhoamalla pois yli kolmekymmentä teostaan. Teko, joka odottaa palkitsemista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite