Node.js

Node.js

Web-palveluiden ohjelmointi

Juha Peltomäki

Teollisuus & tekniikka

ePDF

1,5 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528098720

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.08.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Node.js on tärkein ja yleisin palvelinpuolen JavaScript-sovelluskehys, jolla rakennetaan ilman palvelinta toimivia web-palveluita. Node.js on alusta, joka toi JavaScriptiin mm. tuen Web-palvelinten toteuttamiseen sekä I/O-käsittelyyn. Node toteuttaa asynkronisen, ei-blokkaavan I/O-mallin callback-funktioidensa avulla. Malli on tehokas (asynkroninen) eikä vaadi raskaita palvelinresursseja. Node.js tarjoaa pohjan web-sovellusten kehittämiseen, mutta Express Framework tarjoaa kunnollisen sovelluskehyksen Web-sovelluskehitykseen. Noden avulla kokonaiset Full Stack Web-sovellukset voidaan rakentaa pelkästään JavaScript-kieltä käyttäen.

MongoDB:n toteuttama Document Store -tyyppinen tietokanta tallentaa dokumentit rakenteisina binääriseen JSON-muotoon. MongoDB:ssä ei ole määriteltyä skeemaa, vaan määritelty tietokanta koostuu kokoelmista ja sinne lisättävistä dokumenteista. MongoDB sopii ei-rakenteisen datan tallentamiseen ja sitä käytetään usein Node-sovellusten tallennusratkaisuna. RESTful Web Services pohjautuu URL-osoitteisiin sekä HTTP-metodeihin. Kirjassa käydään läpi Nodella toteutettuja REST-palveluita, jotka tallentavat tietonsa MongoDB-tietokantaan.

Kirja on saanut tukea Suomen tietokirjailijat ry:ltä.
Kirjan esimerkit on ladattavissa osoitteessa: https://github.com/jupepe/node_kirja.
Juha Peltomäki

Juha Peltomäki

Juha Peltomäki on kokenut ohjelmoinnin kouluttaja, sovelluskehittäjä sekä tietokirjailija. Hän on kirjoittanut yli kymmenen ohjelmointikirjaa. Hänellä on runsaasti kokemusta sekä korkeakoulu- että yrityskoulutuksista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite