Näin liikut vesillä

Näin liikut vesillä

Uudenlainen navigoinnin oppikirja veneilyä harrastaville

Mika Närhi

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

ePUB

20,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523398054

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 21.11.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Veneily on turvallinen ja hauska harrastus silloin, kun sinulla on merenkulun perusasiat hallussasi. Meri on meille monelle vieraampi elementti ja sen poikkeuksellisten olosuhteiden tiedostaminen luo puitteet vaarattomaan liikkumiseen ainutlaatuisessa ympäristössä.

Liikkuminen merellä perustuu maantiellä totuttua enemmän suunnistamiseen kartan ja merimerkkien avulla. Myös sääolojen vaikutus on merellä usein huomattavasti suurempi, kuin maaliikenteessä. Turvallisen liikkumisen lisäksi meidän tulee osata rantautua erilaisiin kohteisiin aiheuttamatta vahinkoa omalle aluksellemme tai muille rantaan jo kiinnittyneille.

Onnistunut veneretki muodostuu hyvästä etukäteen tehdystä suunnittelusta, sääennusteiden tarkistamisesta, riittävän väljästi laaditusta aikataulusta, navigoinnin osaamisesta sekä muut huomioon ottavasta liikkumisesta ja rauhallisesta rantautumisesta.
Veneilykouluttaja Mika Närhi kattaa turvalliseen veneilyyn liittyvät eri osa-alueet todellisen käytännön veneretken avulla rakennetussa opastuksessa. Navigointi tehdään tutuksi selkeillä esimerkeillä aidon veneretken ja siihen liittyvän todellisen merikartta-aineiston perusteella. Merikartan ja veneretken aikana näkyvissä olevan merimaiseman yhdistämisessä käytetään apuna aidosta tilanteesta otettuja valokuvia. Harjoitellaksesi oppaan navigointitehtäviä sinun ei tarvitse hankkia erillisiä harjoitusmerikarttoja.

Näin liikut vesillä - Uudenlainen navigoinnin oppikirja veneilyä harrastavalle yhdistää uudella tavalla navigoinnin harjoitukset ja todellisen merikartan. Oppaan asioita voi itse harjoitella sen loppuun koottujen harjoitusten avulla. Oppaassa on myös käyty läpi oikean veneretken turvalliseen toteuttamiseen liittyvät eri osa-alueet aina käytössä olevan aluksen ominaisuuksista tuulen ja muiden sääolojen vaikutukseen kulkemiseen ja rantautumiseen. Oppaan luettuasi sinulla on hyvä yleiskuva asioista, joita sinun tulee omankin veneretkesi kohdalla suunnitella ja ottaa huomioon.
Mika Närhi

Mika Närhi

Mika Närhi on kouluttanut useiden vuosien ajan huviveneilijöitä sekä käytännön veneilytaidoissa että navigoinnin teoriassa. Mika on osallistunut veneilyä ja merenkulkua harrastavien kouluttamiseen Suomen navigaatioliiton, Suomen purjehdus ja veneily liiton sekä Suomen meripelastusseuran paikallisyhdistyksissä. Oman purjehdusharrastuksensa lisäksi käytännön kokemusta on karttunut myös vuokraveneen kuljettajana. Hän on aikaisemmin julkaissut navigoinnin oppikirjan Näin liikut vesillä - Uudenlainen navigoinnin oppikirja veneilyä harrastaville.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite