Musta rintama

Musta rintama

Johan Streng

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

240 sivua

ISBN-13: 9789524984058

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.08.2010

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja kertoo kummallisesta Hitleriä vastaan suunnatusta attentaatista. Syylliseksi epäilty svaabilainen kirvesmies Gregor Elser pidätettiin välittömästi tapahtuman jälkeen ja passitettiin Dachaun keskitysleiriin. Kuulusteluissa Elser väitti toimineensa yksin. Lopulta hänet teloitettiin vuonna 1945 sodan loppuvaiheessa. Gestapo pyrki hävittämään juttuun liittyneet asiakirjat ja vasta 1950-luvulla Elser sai kunnianpalautuksen. Elämään jäi huhuja siitä, että Burgerkellerin iskun takana oli salaliitto.
Johan Streng

Johan Streng

Johan Streng on porvoolainen lakimies. Häneltä on aikaisemmin julkaistu joitakin dokumentaarisiin aineistoihin perustuvia dekkarikirjallisuuden lajiin kuuluvia veijaritarinoita. Teosten juonen kulku on tarkoituksellisen poukkoilevaa, mikä edellyttää lukijalta tarkkaavaisuutta ja ehkäpä lähihistoriallisten tapahtumien muistamista. Uusimmassa kirjassaan Johan Streng pohtii sattuman vaikutusta ihmisen valintoihin elämäntilanteissa. Ja näistä aineksista syntyy jännittävä dekkari.

Aatua ahdistetaan

Ruumiin Kulttuuri

joulukuuta 2010

Kirjakaupassa pikkupoika kysyi kirjaa, jossa tapahtuu murha joka sivulla. Meillä ei valitettavasti ole, myyjä vastasi.
Joka kaipaa Johan Strengin kirjasta ruumiita, saa tyytyä vain pariin, nekin muualla tehtyjä. "Mustan rintaman" miljöö on 1930-luvun nahkahousuisten natsien Saksa, jossa johtoporras vehkeilee monin tavoin.
Kirja rakentuu osittain historiallisille faktoille, jotka tarjoavat liittymäkohtia todella elettyyn elämään. Päähenkilö von Ruegen on saksalaista aatelia, yliopiston oikeustieteen professori ja diplomaatti.
Tapahtumien kuvaus on maalailevaa. Päähenkilö osallistuu shakkiotteluihin, piipahtaa antikvariaateissa ja olutkellareissa. Myös taidekauppaa käydään: von Ruegen ostaa Kokoschkan pannaan julistetun maalauksen ja joutuu tästä kuultavaksi. Juoni keskittyy Hitleriä vastaan suunnattuun murhayritykseen. (...)
Jos lukija haluaa siirtyä natsiajan maisemiin, kirja on leppoisa opas matkalle.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite