Muratti

Muratti

Fredrika Wilhelmina Carstens

Romaanit & novellit

ePUB

524,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789525710786

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 24.09.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
13,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
"Älä odota mitään romaanien kaltaisia seikkailuja, mitään epätosia olettamuksia, mitään salaisia harharetkiä ja labyrinttejä... Heitä mieluummin kirjeeni, jo tämä ensimmäinen, kamarissasi iloisesti räiskyvään takkatuleen!"

Fredrika Wilhelmina Carstensin rehevä kirjeromaani vuodelta 1840 on tunnekylläinen kuvaus nuoresta naisesta, joka matkustaa Tukholmaan seuraneidiksi ja kuvaa kokemuksiaan, pettymyksiään ja onnen hetkiään yläluokkaisessa perheessä. Jane Austenin hengessä kirjoitettu teos oli tarkoitettu lukunälkään, kotimaiseksi vastineeksi aikakauden muotikirjallisuudelle.

Muratti oli ensimmäinen suomalainen romaani, mutta se ilmestyi suomeksi vasta vuonna 2007 Eeva-Liisa Järvisen kääntämänä. Carstensin teos on naiskirjallisuuden unohdettu klassikko.

Teoksen esipuheen on kirjoittanut varhaisen suomalaisen naiskirjallisuuden tuntija, FT Heidi Grönstrand.

Kolmas, pehmeäkantinen painos.
Fredrika Wilhelmina Carstens

Fredrika Wilhelmina Carstens

Fredrika Wilhelmina Carstens (1808-1888), o.s. Stichaeus, oli suomalainen kirjailija, joka kirjoitti ensimmäisen Suomessa ilmestyneen romaanin Murgrönan (1840, suom. Muratti, 2007).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite