Muistimatka Raahen sairaalaan

Muistimatka Raahen sairaalaan

Porukan henki

Eeva Tokola

Ruuanlaitto, hyvinvointi & terveys

Pehmeäkantinen

268 sivua

ISBN-13: 9789528003007

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.07.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
22,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
MUISTIMATKA RAAHEN SAIRAALAAN kertoo Raahen sairaalan hoitohenkilöstön työstä 30 vuoden ajalta, alkaen vanhasta Gellmanista 1960-luvulla ja päättyen uuden aluesairaalan kukoistusaikaan 1990-luvulle. Se on elämyksellinen kuvaus työkokemuksista sairaalan eri työyksiköissä, työolojen, työtapojen ja välineistön muutoksista sekä työyhteisöstä.
Kertojina ovat hoito-osastojen eri nimikkeiset hoitajat ja osastonavustajat; välinehuolto- ja tutkimusapulaiset, kehittäjä, kylvettäjä ja sairaala-apulaiset sekä keittiön, keskusvaraston ja kanttiinin hoitajat lähettiä unohtamatta sekä sairauskertomusarkiston ja apteekkitavarain keskusvaraston hoitajat.
Useimmat muisteluun osallistuneista ovat tehneet Raahen aluesairaalassa yli 40 vuotta kestäneen työuransa. He ovat kokeneet lääketieteellisten tutkimus- ja hoitomenetelmien kehityksen ja hoitotyön itsenäistymisen, johtamiskäytäntöjen muutokset ja 1990-luvulla tulleet tehokkuus- ja taloudellisuusvaatimukset; useimmat myös tietotekniikan ja uuden työntekijäsukupolven tulon.
Eeva Tokola

Eeva Tokola

Olen eläkkeellä oleva sairaanhoitaja-kirjailija. Raahen sairaala oli ensimmäinen työpaikkani. Siellä vierähti yli 40 vuotta kestäneestä työurastani reilut 20 vuotta 1970-luvulta alkaen: ensin kirurgisen osaston sairaanhoitajana, sitten osastonhoitajana ja ylihoitajana; ja 1990-luvun alussa Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitoksen opettajana oppilaiden käytännön harjoittelun ohjaajana.

1990-luvun lopulla tutustuin vanhusten laitos- ja kotihoitoon Raahen kaupungin vanhainkodin johtajan tehtävissä.
2000-luvun alussa pääsin mukaan Oulun kaupungin kotihoidon kehittämisprojekteihin toimiessani kotihoidon aluekoordinaattorina.
2010-luvun lopun toimin kouluttajan Oulun Aikuiskoulutuskeskuksessa, jossa tarjoutui mahdollisuus perehtyä uuteen aikuisten näyttötutkintojärjestelmään lähihoitajien koluttajana.
Terveydenhuollon maisterin tutkinnon suoritin 1995.

Tämä muistelmateos on viides julkaistu kirja. Vuosina 2005, 2006, 2010 ja 2016 ilmestyneet kirjat olivat sosiaali- ja terveysalan oppikirjoja.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite