Moskeijan varjossa

Moskeijan varjossa

Virpi Pyykkö

Romaanit & novellit

ePUB

668,6 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523397224

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.08.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Moskeijan varjossa kertoo Lauran ja Hasanin tarinan, johon kytkeytyvät molempien perheet ja läheiset. Tapahtumapaikkana on Turkin Alanya, johon Laura on mennyt matkaoppaaksi viettämään välivuottaan. Lauran suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kun turkkilainen komistus, Hasan, vie häneltä jalat alta. Sitten alkaakin tapahtua yhtä sun toista.

Kirjan tarina on fiktiota, mutta kirjassa on osittain kirjoittajan omia kokemuksia elämästä Alanyassa lähes kymmenen vuoden ajalta.

Elämä tässä monikulttuurisessa kaupungissa tuntuu kuin olisi jatkuvasti matkalla. Ei tarvitse kuin astua bussiin, käydä basaarilla tai istahtaa kadun varren ravintolaan ja katsoa ympärilleen. Tässä kaupungissa on joku maaginen syke, joka saa ihmiset palaamaan tänne aina uudestaan. Uudet turistit tulevat ja menevät, mutta moskeijat pysyvät ja rukouskutsut kaikuvat päivittäin säännöllisesti. Alanya ottaa tulijat vastaan sydämellisesti, ikään kuin he tulisivat aina ensimmäistä kertaa. Se on myös Lauran oma filosofia matkaoppaana.

Moskeijan varjossa on osin humoristisesti kirjoitettu huolimatta vakavistakin sattumuksista. Ehkäpä löydät tarinasta palan itseäsikin lomalaisena tai uudisasukkaana. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka nauttivat auringosta, monikulttuurisuudesta ja elämästä yleensä. Ehkä se tuo myös iloa niille, jotka haluaisivat nauttia elämän sykkeestä auringossa ja lämmössä, mutta eivät jostain syystä voi.

Ottamalla kirjan käteen voi miltei tuntea Välimeren tuoksun, nähdä moskeijan silhuetit tummuvassa illassa ja maistaa lammaspaistin mehevän maun ja aistia samalla myös elämän kirpeämpiä sävyjä.
Virpi Pyykkö

Virpi Pyykkö

Kirjailija Virpi Pyykkö on tehnyt vuonna 2003 väitöskirjansa toivosta ja sen merkityksestä. Hän on aikaisemmin ollut mukana kirjoittamassa lähinnä ammatillisia tekstejä. Päiväkirjoja hän on kirjoittanut matkoiltaan lähes sadasta eri maasta. Hän kävi myös Interrail-matkalla heti sen tultua vuonna 1972 ja piipahti silloin jo Alanyassa ensimmäistä kertaa. Tuolloin hän ei vielä uskonut palaavansa sinne vanhempana. Erityisesti Turkissa ollessaan vuodesta 2007 alkaen päiväkirjojen sivut ovat täyttyneet kotoutumisen ihmeistä ja monikulttuurisen ympäristön yksityiskohdista. Lisäksi hän on kirjoittanut blogeja kotoutumisestaan Turkkiin sikäläisen yhdistyksen sivuille. Hänen mielestään nyt jos koskaan tarvitaan kirjoja, jotka synnyttävät hyvää mieltä ja herättävät uteliaisuutta maailmaa ja kanssaihmisiä kohtaan.

Vuonna 2016 hän julkaisi Turkin Alanyaan sijoittuvan trilogiansa ensimmäisen osan, Moskeijan varjossa BoD-kustannuksen kautta. Kyseessä on länsimaisen naisen ja turkkilaisen miehen rakkaustarina, jonka peruskonflikti vaikuttaa ratkaisemattomalta. Kahden eri kulttuurista olevan ihmisen rakkaus on sellainen tarina, jonka kautta on mahdollista kertoa kahdesta erilaisesta kulttuurista, niiden yhteentörmäyksestä ja ihmisten keskinäisistä ymmärrysvaikeuksista. Lisäksi Turkin kaltainen tapahtumaympäristö sinällään tuo tarinaan lisäarvoa. Toinen osa Melonit kypsyvät julkaistiin syksyllä 2018. Kolmas osa julkaistaan syksyllä 2020. Tarina on osin humoristinen ja kertoo monikulttuurisuudesta, rakkaudesta, yhteisen ymmärryksen etsimisestä sekä arjen sattumuksista Turkin Alanyassa ja Suomen Turussa. Kirjailija on tarkastellut tutkijan ja kansalaisen silmin elämää yabancına, vierasmaalaisena, keskellä islamilaista kulttuuria - elämää noin 70 muun kansallisuuden edustajien joukossa, tämän 80 miljoonaisen kansan vieraana. Yhä edelleen hän joutuu kyseenalaistamaan pinttyneitä käsityksiään eri kansallisuuksista, elämisen laadusta, vakaumuksista, ihmisten valinnoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite