Mörkö vei ilon

Mörkö vei ilon

Minttu Vettenterä

Lastenkirjat

Kovakantinen

116 sivua

ISBN-13: 9789524983525

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.03.2010

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
26,75 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
On olemassa kaikenlaista mitä aikuiset ei näe. On kummituksia, on haltioita, on tonttuja ja henkiä, mutta kaikista pahimpia ovat möröt, vaikka ne ovatkin olemassa vain ihmisen mielessä.

Siiri on nähnyt menninkäisen ja kummituksia. Hän on varma, että sängyn alla asuu jokin, vaikka isä ei uskokaan siihen. Äiti ei enää jaksa olla äiti ja Siirin on lähdettävä siskonsa Saran kanssa
Maahan, joka on kellarin alla voidakseen pelastaa äidin möröiltä, jotka ovat vieneet ilon.

Mörkö vei ilon on seikkailu, joka tempaisee mukaansa jokaisen, mutta samalla tarjoaa lapselle mahdollisuuden käsitellä vanhemman masennusta.
Minttu Vettenterä

Minttu Vettenterä

Minttu Vettenterän kirjoittajapolku jatkuu. Reissuilla on syntynyt monenlaista saduista fantasiaan ja draamaan. Vettenterä on palkittu useasti Möllärimestari-kilpailussa ja Jonakin päivänä kaduttaa pääsi Nuori Aleksis-kilpailun finaaliin. Arvosteluissa Vettenterän kirjoja on verrattu Veljeni Leijonamieleen, Harry Potteriin ja Stephen Kingin tuotantoon.

Website: www.jossainkaukana.net

Mörkö vei ilon voitti Möllärimestarikilpailussa

Somero

heinäkuuta 2010

Somerolaisen Minttu Vettenterän lastenkirja "Mörkö vei ilon" voitti lastenkirjojen ja satujen sarjan Päätaloinstituutin järjestämässä Möllärimestarikilpailussa. (...)
Kirjalijan urasta pienestä tytöstä lähtien unelmoinut Minttu Vettenterä kirjoitti lastenkirjan vaikeasta aiheesta, äidin masennuksesta. (...)
Teoksen teema on paitsi satumainen sankaruus, myös aikuisten maailmaa tänään hyvinkin koskettava mielenterveysaihe, jonka käsittely on saatu luontevan sujuvaksi, ja niin taitavasti, että aikuiselle lukijalle jäävät avoimiksi juuri ne oikeat kysymykset. Loistava tarina, joka imaisee parhaimmillaan Astrid Lindgrenin "Veljeni Leijonamieli" -tunnelmaan, arvostelussa hehkutettiin. "On olemassa kaikenlaista mitä aikuinen ei näe. On kummituksia, on haltijoita, on tonttuja ja henkiä, mutta kaikista pahimpia ovat möröt, vaikka ne ovatkin olemassa vain ihmisen mielessä." Tarinassa käsitellään pohjimmiltaan näitä mielen Mörköjä, jotka saavat lapsen maailman tärkeimmätkin ihmiset pois raiteiltaan. Vanhemman masennus on vaikea ja raskas asia, mutta jos ilon voikin viedä, toivoa ei.

Äiti on nyt vähän mörkönä

Kotivinkki

toukokuuta 2010

Pitääkö lasten tietää, mitä tarkoittaa masennus? Minttu Vettenterän, 30, mielestä täytyy, ja siksi hän kirjoitti omakustanteena julkaistun kirjan "Mörkö vei ilon". Se on kirja lapsille, mutta myös väline, jolla lasten kanssa voi puhua vanhemman masennuksesta.
Kirjassa seikkailevat kummitukset, haltiat ja tontut, mutta ennen kaikkea möröt. Ne ovat niitä, jotka saavat ohittamaan kevään ensimmäisen kukan ja tekevät maisemasta pimeän. (...)
Vettenterä haluaa puhua masennuksesta avoimesti - ihan sen takia, että kovin moni ei niin tee. Eräs kirjalijan tuttava totesikin, että mörkö-kirja on se kirja, jota kukaan muu ei ole uskaltanut kirjoittaa.
Vettenterä kuitenkin tietää, että äitien alakuloisuus on yleistä. Moni äiti murtuu suorituspaineiden ja yhteiskunnan odotusten alla. (...)
- Kirjan viesti on, että äiti voi olla surullinen ja väsynyt, mutta se ei ole lapsen vika.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite