Missä onni on?

Missä onni on?

Pentti Hokkanen

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

ePUB

163,3 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528004431

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.07.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
4,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Missä onni on? Kirja on saman nimisen pienoisnäytelmän käsikirjoitus. Se kertoo kahden samalla alueella asuvan, sekä koostumukseltaan samanlaisen perheen aamu- ja iltapäivästä.

Toinen perheistä on: Ylempi keskiluokkainen perhe, he ovat sporttisia, pukeutuvat hyvin merkkivaatteisiin, jotka ostetaan boutiqueista ja muista hienoimmista liikkeistä, sekä ulkomailta.
Motto: Taso, se täytyy säilyttää.

Ja toinen: Työläisperhe, he ovat kaikki hieman tukevampaa tekoa, lähes lihavia. Vaatteet siistit mutta sekalaiset hankinta paikka: pääsääntöisesti kirpputoreilta.
Motto: Ei se oo ny niin höperön nuukaa.

Kirjassa seurataan myös heidän arvomaailmojen priorisointia. Arvostelematta kuitenkaan heidän valintojaan.

Näytelmä peilaa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana yhteiskunnassamme tapahtunutta asuinalueiden kaupallisten palveluiden karkaamista lähiöistä kauppakeskuksiin.

Nuo ostoparatiisit tappavat nämä kortteli kaupat kohta sukupuuttoon, eikä kukaan korviaan lotkauta niitten puolesta, ei perusteta suojelu ja ynnä muita yhdistyksiä eikä tehdä tutkimuksia uhka sun muista kuvista. Kohta sitä körötellään muutaman kymmenen kilometriä hakemaan unohtunutta hiiva palaa, kun lähikaupasta muuta ei tänä päivänä osteta.
Pentti Hokkanen

Pentti Hokkanen

Pentti Hokkanen aloitti taiteellisen uransa, heti kansakoulun jälkeen, reilu 50 vuotta sitten. Eräässä harrastajateatteri ryhmässä, keskisessä Suomessa.

1960- luvun alussa, Pentille kävi, niinkuin monelle muullekin, juna vei Helsinkiin työn perään. Löytyi nuori, kiva nainen, jonka kanssa perusti perheen. Seuraavat parikymmentä vuotta olikin yhtä työn juhlaa, ei aikaa harrastuksille, vaan: työtä, työtä jne...

Hieman ennen kokoaikaiseksi jouten olijaksi siirtymistään Pentti liittyi Tikkurilan teatterin seniori ryhmään, Virtuoosit. Viiden vuoden jälkeen, hän halusi vaihtelua ja siksi siirtyi Helsingin työväenopiston, opistoteatteriin, myös noin viideksi vuodeksi.

Työväenopistossa, Pentin tuli oltua mukana myös, mm. käsikirjoitus kurssilla. Sieltä kimmokkeen saatuaan hän kirjoitti ja julkaisi kovakantisena rakkausromaanin: Rakkautta, täällä BoD: issa v 2015 ja pehmyt kantisena pokkarina v 2016. Varastoon jääneiden- ja uusien ideoiden synnyistä Pentti laittoi jutut E kirjaksi, julkaisten ne täällä lyhytnäytelminä: Missä onni on? joka on Kaksinäytöksinen pienoisnäytelmä arvomaailmojen priorisoinnista sekä, Mitäs nyt tehdään? Ollen pienoisnäytelmä luopumisen tuskasta.

Myöhemmin syksyllä ilmestyy pienoisromaani Elokuun viimeinen päivä

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite