Minka och Stum-trollet på dagis

Minka och Stum-trollet på dagis

En berättelse och information om selektiv mutism, det vill säga situationsbunden svårighet att tala

Mia Sarvanne

Lasten ja nuorten tietokirjat

Pehmeäkantinen

40 sivua

ISBN-13: 9789526952024

Kustantaja: Avainaskelmin

Julkaistu: 31.03.2022

Kieli: ruotsi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
12,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Denna vackert illustrerade bok innehåller en berättelse och information om situationsbunden svårighet att tala dvs selektiv mutism. I berättelsen representeras Stum-Trollet, som följer med Minka och inte pratar i dagis, den svårigheten at tala. Desto mer spännande eller skrämmande situationen blir desto större växer sig Stum-Trollet. Stum-Trollet växer speciellt då man frågar någonting av honom och han förväntas att svara. I berättelsen får Stum-Trollet hjälp och vågar så småningom börja prata. Till slut blir den så liten att den ryms i Minkas ficka.
En del barn pratar inte i dagis, eller pratar bara med vissa människor, trots att pratandet hemma fungerar bra. Då kan det vara frågan om situationsbunden svårighet att tala dvs selektiv mutism. Svårighet at tala i vissa situationer försvinner sällan av sig själv, utan barnet behöver vuxnas aktiva hjälp. I slutet av boken finns lite information för vuxna, samt några tips till dagvården om hur man kan uppmuntra barnet att vara delaktig och våga börja prata.
Mia Sarvanne

Mia Sarvanne

Mia Sarvanne är barnpsykiater och bildkonstpsykoterapeut och har fördjupat sig i vården av selektiv mutism. Genom att kombinera en berättelse som är riktad till barn och kunskap som berör ämnesområdet har hon som mål att sprida information samt hjälpa barn att hitta ord till sin svårighet att tala i vissa situationer. Hon vill även hjälpa vuxna att sätta sig in i barnets erfarenhetsvärld så att de lättare kan hjälpa barnet.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite