Mikä minusta tulee isona?

Mikä minusta tulee isona?

Suomalaistyttöjen kirjoituksia ammattihaaveistaan

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

56 sivua

ISBN-13: 9789522860408

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 17.09.2012

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
8,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Eläinlääkäri, jalkapallotähti, valokuvaaja, erityisopettaja, kirurgi, kirjailija, delfiininkouluttaja…
Kun Plan Suomen ja BoD™ - Books on Demandin tuomaristo luki "Mikä minusta tulee isona?" -kirjoituskilpailun tekstejä haaveammateista, oli ilahduttavaa huomata, kuinka paljon nuorista suomalaisnaisista löytyy tahtoa, itseluottamusta, luovuutta ja uskoa tulevaisuuteen.
Planin ja BoD:n järjestämään kirjoituskilpailuun tuli yli 100 tekstiä eri puolelta Suomea. Kirjoituksissa käsitellään paitsi ammattihaaveita ja -suunnitelmia myös ympäristön tai perheen asettamia rajoituksia sekä omia epävarmuuksia. Päällimmäiseksi tunteeksi kilpailuun osallistuneista teksteistä jäi kuitenkin toiveikkuus.
Tähän kirjaan on koottu 15 tuomariston kilpailun parhaaksi valitsemaa tekstiä. Voittajaksi nousi Ida Aarnio tekstillään "Elämänkokemuksesta ammatiksi?", jossa kirjoittaja käsittelee rehellisesti ja koskettavasti lapsuutensa ja nuoruutensa vaikeuksia.
Kirjan tuotot tukevat Planin maailmanlaajuista Koska olen tyttö -kampanjaa, joka parantaa kehitysmaiden tyttöjen asemaa.

No authors available.

 Plan Suomi Säätiö

Plan Suomi Säätiö (Ed.)

 BoD - Books on Demand

BoD - Books on Demand (Ed.)

Mikä minusta tulee isona?

Onnimanni

maaliskuuta 2013

Plan järjesti kirjoituskilpalun suomalaisille tytöille heidän ammattihaaveistaan. Kilpailun satoa on julkaistu kirjassa "Mikä minusta tulee isona?". Tyttöjen kirjoituksista löytyy vaikeuksia, mutta myös toivoa ja innostusta.
Tytöt käsittelevät kirjoituksissaan ammattihaaveitaan tai niiden puutetta. Osalla toiveammatti on ollut tiedossa laspesta asti, osa vielä etsii omaa tietään. Joillekin oma paikka on löytynyt monien sattumien ja sivupolkujen kautta. Tulevaisuutta odotetaan sekä innostuneesti että peläten. Toiveammattien kirjo kokoelmassa on suuri: opettaja, jalkapalloilija, kirjailija...
Vaikka kirjoitukset ovat hyvinvointimaasta, osa tytöistä on joutunut käymään läpi vakavaa masennusta, köyhyyttä ja epävarmuutta tulevaisuudestaan. Pinnan alla kaikissa teksteissä pilkahtaa silti toivoa. Vakavan masennuksen ja huostaanoton läpikäynyt 19-vuotias Ida Aarnio, kilpailun voittaja, haluaisi auttaa muita vaikeuksia läpikäyneitä nuoria.
Monipuolisen kokoelman tekstit ovat tyyliltään virkistävän erilaisia. Teksteissä päästään unelma-ammattien mainitsemista pidemmälle, niiden takana oleviin syihin.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite