Mielekäs, merkityksellinen ja tarkoituksellinen elämä

Mielekäs, merkityksellinen ja tarkoituksellinen elämä

Perustana Viktor Frankl’n ajattelu 2. laajennettu painos

Timo Purjo

Elämäntaito & käytännön oppaat

Pehmeäkantinen

236 sivua

ISBN-13: 9789524983235

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.07.2016

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
34,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä ei ole mikään temppukirja, jossa väitetään, että noudattamalla määrättyjä askelia, elämänohjeita tai neuvoja saavutat hyvän ja onnellisen elämän. Kirjan väittämä on kuitenkin, että edellytyksesi löytää kestävä perusta elämällesi ovat paremmat tämän kirjan luettuasi kuin ne olivat sitä ennen. Kirjan tavoite on saada Sinut pohtimaan, miten voisit omalla kohdallasi pyrkiä toteuttamaan kirjassa esitettyjä periaatteita mahdollisimman usein ja hyvin.

Tarkoituskeskeisessä ajattelussa korostetaan, että ihminen pystyy jokaisessa elämänsä tilanteessa suuntautumaan omalle elämälle hyvän perustan antavaa arvokasta päämäärää kohti. Tarkoituksellinen elämä kuvastaakin sitä, että ihminen pyrkii parhaan ymmärryksensä mukaan valitsemaan jokaisena hetkenä sen vaihtoehdon, joka on siinä tilanteessa arvoltaan ja merkitykseltään paras. Yksinkertaistako? Ei todellakaan ja siksi olenkin kirjoittanut tämän kirjan Sinun avuksesi.

Tarkoituskeskeinen ajattelu, joka on kirjan aiheena, koostuu filosofisista periaatteista ja perussäännöistä, jotka toimivat ohjenuorina elämän valintoja tehtäessä. Ne eivät ole kuitenkaan minkäänlaisia kaikissa kuviteltavissa olevissa tilanteissa päteviä ehdottomia totuuksia. Ihmisen elämän pohjavire voi kuitenkin olla ehdottoman myönteinen, äärettömän kielteinen tai jotain siltä väliltä. Millainen tahdot, että oman elämäsi yleisilme olisi? Vaihtoehdon valinta ja ratkaisusi sisällöt ovat Sinun vastuullasi ja päätettävissäsi.
Timo Purjo

Timo Purjo

Timo Purjo on Viktor Franklin filosofiasta väitellyt filosofian tohtori ja kansainvälisesti akkreditoitu logoterapeutti. Hän on myös logoterapeuttien kouluttaja ja Suomen Viktor Frankl Instituutin puheenjohtaja.
Timo Purjo on kirjoittanut ja toimittanut useita Viktor Franklin tarkoituskeskeistä filosofiaa ja teoriaa sekä logoterapiaa käsitteleviä kirjoja. Hänen logoteoriaan liittyviä artikkelejaan on julkaistu sekä kansainvälisissä että suomalaisissa tietokirjoissa ja tiedejulkaisuissa. Lisäksi hän luennoi säännöllisesti kansainvälisissä logoterapian ja eksistenssianalyysin kongresseissa.
Timo Purjon johtama Suomen Viktor Frankl Instituutti on ainoa suomalainen ja pohjoismainen koulutusinstituutti, joka on hyväksytty logoterapian kansainvälisen katto-organisaation International Association of Logotherapy and Existential Analysis'in akkreditoiduiksi jäseniksi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite