Mielekäs, merkityksellinen ja tarkoituksellinen elämä

Mielekäs, merkityksellinen ja tarkoituksellinen elämä

Perustana Viktor Frankl’n ajattelu

Timo Purjo

Elämäntaito & käytännön oppaat

Pehmeäkantinen

148 sivua

ISBN-13: 9789523189768

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.09.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
40,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä ei ole mikään temppukirja, jossa väitetään, että noudattamalla kahtatoista askelta, elämänohjetta tai neuvoa saavutat hyvän elämän. Kirjan väittämä on kuitenkin, että edellytyksesi löytää kestävä perusta, jolle voit omalla tietoisella ja vastuullisella toiminnallasi kirjoittaa päivä kerrallaan hyvän elämäsi käsikirjoituksen, ovat paremmat tämän kirjan luettuasi kuin ne olivat sitä ennen. Tämä edellyttää kuitenkin Sinulta syvällistä pohdiskelua ja aktiivisia ponnisteluja kohti sellaista merkityksellistä omaa unelmaasi tulevaisuudesta, joka innostaa Sinua ja johon suuntaan tahdot edetä elämässäsi.

Tarkoituskeskeisessä ajattelussa korostetaan yleisemminkin, että ihminen pystyy jokaisessa elämänsä tilanteessa suuntautumaan omalle persoonallesi uskollisen ja elämälle hyvän perustan antavan päämäärän selvittämiseen seuraavalle elämänsä taipaleelle. Ihmisenä olemiseen kätkeytyy tarkoitusten mahdollisuuksien runsaus. Tarkoituksellinen elämä kuvastaakin sitä, että pyrkii tekemään elämänsä jokaisesta tapahtumasta ja tilanteesta niin hyvän kuin siihen liittyvät sisäiset ja ulkoiset tekijät mahdollistavat. Tämä mahdollistuu, kun valitsee jokaisena hetkenä sen vaihtoehdon, joka on arvoltaan ja merkitykseltään paras. Yksinkertaistako? Ei todellakaan ja siksi olenkin kirjoittanut tämän kirjan.

Tarkoituskeskeinen ajattelu, joka on kirjan aiheena, koostuu filosofisista periaatteista ja perussäännöistä, jotka toimivat ohjenuorina, mutta eivät ole mitään kaikkien ihmisten kaikissa kuviteltavissa olevissa tilanteissa päteviä ehdottomia totuuksia. Kirjan tavoite on saada Sinut pohtimaan, miten voisit omalla kohdallasi pyrkiä toteuttamaan kirjassa esitettyjä ihanteellisia periaatteita mahdollisimman usein ja hyvin. Uskottavuuden vuoksi on syytä tunnustaa, että kaikki ihmiset ovat epätäydellisiä, jonka takia jokaisen elämä on myös epätäydellinen. Ihmisen elämän pohjavire voi kuitenkin olla ehdottoman myönteinen, äärettömän kielteinen tai jotain siltä väliltä. Millainen tahdot, että oman elämäsi yleisilme olisi? Vaihtoehdon valinta ja ratkaisusi sisältö on yksin Sinun vastuullasi.
Timo Purjo

Timo Purjo

Timo Purjo on Viktor Franklin filosofiasta väitellyt filosofian tohtori ja kansainvälisesti akkreditoitu logoterapeutti. Hän on myös logoterapeuttien kouluttaja ja Suomen Viktor Frankl Instituutin puheenjohtaja.
Timo Purjo on kirjoittanut ja toimittanut useita Viktor Franklin tarkoituskeskeistä filosofiaa ja teoriaa sekä logoterapiaa käsitteleviä kirjoja. Hänen logoteoriaan liittyviä artikkelejaan on julkaistu sekä kansainvälisissä että suomalaisissa tietokirjoissa ja tiedejulkaisuissa. Lisäksi hän luennoi säännöllisesti kansainvälisissä logoterapian ja eksistenssianalyysin kongresseissa.
Timo Purjon johtama Suomen Viktor Frankl Instituutti on ainoa suomalainen ja pohjoismainen koulutusinstituutti, joka on hyväksytty logoterapian kansainvälisen katto-organisaation International Association of Logotherapy and Existential Analysis'in akkreditoiduiksi jäseniksi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite